Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kalp, süvarileri

Kalp Süvarileri

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalp Süvarileri

KALP SÜVARİLERİ

Münire Daniş

Dizi: Hikaye

143 sayfa, 13,5 x 21,0 cm, İthal Kağıt, İlk Baskı Tarihi: Kasım 2006

“Bir dertli kul idim derman arayan…” diye söze başladı Beyazid-i Bestami:

“Kalbime bir süvari gibi indim

Bütün ellerimle Hakk’ın kapısını çaldım, belâ eliyle çalmadıkça kapı açılmadı Bütün dillerle izin istedim, hüzün diliyle istemedikçe izin verilmedi

Bütün ayaklarla O’na giden yolda yürüdüm Yokluk ayağıyla yürümedikçe dergâhına varamadım…

Denildi ki, ‘Ey Bayezid! Nefsinden boş ol Hiç ol da gel

Yıllarca gayret ettim Ve bir gün sükût edince baktım ve gördüm ki derdim, dermanım imiş…

Şimdi sen başlangıç istiyorsan kalp süvarisi, beden piyadesi ol da yola çık!”

Rabiatül Adaviye, Ebu Hamid Gazali, Şems, Mevlana, Yunus Emre, Hallac-ı Mansur, İbrahim Edhem, İbni Cella, Yusuf b Hüseyin, Muhyiddin Arabî… Onlar kalp süvarileriydiler; benliklerini aşkla yakıp kül ettiler

Münire Daniş, evliyaullahın hayatlarından dönüm noktası kesitleri öyküleştirdi “Kalp Süvarileri”, aşk bilgelerinin çarpıcı hayatlarını bugüne taşıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com