![]() |
İslam Dininde İftira ve Hükmü - Kur’an’da İftira Olgusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslam Dininde İftira ve Hükmü - Kur’an’da İftira Olgusuİmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: Yalan söylemek ve iftira etmek haramdır, sakınmak lazımdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İftira büyük günahtır ve çok fenadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müslümanlara suizan, zulüm etmek, mallarını gasp etmek gibi ve haset, iftira ve yalan söylemek ve gıybet etmek gibi haramdır ![]() Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Bir kimse, bir mümin hakkında olmayan bir şey söylerse, iftiraya uğrayan kimse, onu affedinceye kadar, Allahü teâlâ onu Cehenneme sokar ![]() (Bir müminde her haslet bulunabilir ![]() ![]() (Yalan, münafıklıktan bir kapıdır ![]() En çok düşmanı olan kimdir? En çok düşmanı olan Allahü teâlâdır! Bir gün Musa aleyhisselam, insanların konuşmalarından bıkmış, (Ya Rabbi, n’olur bu insanlar benim hakkımda konuşmasın) diye dua etmiş ![]() (Ya Musa, senin istediğin o şeyi ben, kendim için bile yapmadım ![]() ![]() Peygamber efendimiz Allah’ın habibi idi, âlemlere rahmet idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Bir kimse, bir mümin hakkında olmayan bir şey söylerse, iftiraya uğrayan kimse, onu affedinceye kadar, Allahü teâlâ onu Cehennemde bırakır ![]() Kur’an-ı kerimde de mealen buyuruluyor ki: (Yalan söyleyenler, iftira edenler, ancak Allah’ın âyetlerine inanmayanlardır ![]() ![]() İkinci binin müceddidi, hadis-i şerifle müjdelenen imam-ı Rabbani hazretlerine yaptıkları eziyet diğer iftiraların yanı sıra ne dediler biliyor musunuz, Serhend cahili dediler, bu isimle de yazılar yazıp dağıttılar ![]() Resulullahın vârislerinin istisnasız hepsi de aynı eziyet ve sıkıntılarla karşılaşmışlar, çeşitli iftiralara maruz kalmışlardır ![]() ![]() ![]() İmam-ı Gazali hazretleri de iftiralara maruz kalan büyüklerdendir ![]() ![]() Kim Muhammed aleyhisselama çok benzerse o derece, bu sıkıntılar, bu iftiralar başına gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: Şeyh-ul-islam Abdüllah-i Ensâri Hirevi, “Ya Rabbi! Dostlarını öyle yaptın ki, onları tanıyan sana kavuşuyor ve sana kavuşmayan, onları tanımıyor” buyuruyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamberlerden başka herkes günah işler ![]() ![]() ![]() ![]() 1- Hastalık verir ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Günahların affı için ikinci yol maddi sıkıntıdır ![]() ![]() ![]() ![]() 3- İnsanların yalan ve dedikodu ve iftiralarıyla haksız olarak iftiraya uğramaktır |
![]() |
![]() |
|