![]() |
Ramazan ayı Kadir Gecesi Namazı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan ayı Kadir Gecesi NamazıKadir gecesinde kılınacak namazlar Kadir gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir gecesi çekilmesi gereken tesbihler Resulullah Efendimiz: Kadir gecesinde, “Allahümme inneke afüvvün kerimun tühıbbül afve fa’fü anni” duasını okumayı bildirmiştir ![]() “Ya Rabbi, sen affedicisin, kerimsin, affı seversin, beni de affeyle” demektir ![]() Yatsı namazında zammı sure olarak Kadir suresini okumalı ![]() Bir iki sayfa Kur'an-ı kerim okumalı ![]() Az da olsa sadaka vermeli ![]() Kadir Gecesi namazı 4 rekat olarak kılınır ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() iki rekatta bir Tahiyata oturulur ![]() Selamdan sonra on bir defa "Allah-u Ekber , Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd" denir ![]() Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur ![]() Kadir Gecesi namazı ikişer olarak kılınır ![]() ![]() ![]() ![]() Her rekatta Fatiha, bir Kadir suresi, 3 İhlas suresi okunur ![]() ![]() ![]() ![]() Namazdan sonra: 1 defa: “Allâhü ekber ![]() ![]() ![]() ![]() 100 “Elem neşrah leke sadrak…” 100 “İnnâ enzelnâhü fî leyletil-kadr…” 100 defa da Resûlullah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Allâhümme inneke afüvvün kerîmün tühibbül-afve fa’fü annî” (Allah’ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle ![]() Mümkünse kandil gecesi bir de Tesbih Namazı kılmalıdır ![]() Kadir gecesi çekilmesi gereken tesbihler Hz Aişe (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anlamı: Allahım sen affedicisin, affetmeyi seversin beni affet ![]() Laihahe illahül hakimül kerimü sübhane rabbis semavati sebği ve rabbi arşil azim ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lailahe illallah kim sadakatla aşk ile Kadir gecesinde bu mübarek kelimeyi 3 defa söylerse birincisinde Allah Tealanın mağfiretine nail olur ![]() ![]() Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illahu vallahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyil azim ![]() Allah Teala yapılan bütün ibadetlerimizi kabul etsin mübarek gecenin hürmetine Ümmet-i Muhammedi affetsin, kendine layık kul habibine layık ümmet eylesin, bu gece için verilen müjdelere bizleri de nail eylesin ![]() Amin ![]() ![]() Kaynaklar : 1) Elmalı Tefsiri 2) Mübarek Gün ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Dua ve İbadetler |
![]() |
![]() |
|