La İlahe İllallah Demenin Fazileti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
La İlahe İllallah Demenin FaziletiLa İlahe İllallah Demenin Fazileti Müslümanın her fırsatta söylemesi gereken Kelime-i tevhidin fazileti, sevabı bereketi çoktur Yine Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki: ♥ (La ilahe illallah diyen bela ve sıkıntılardan kurtulur ) [Bezzar] ♥ Allah katında amellerin en kıymetlisi Lâ ilâhe illallah demektir ![]() ♥ Allahı zikretmenin en faziletlisi Lâ ilâhe illallah demektir ![]() ♥ Lâ ilâhe illallah demek doksan dokuz belayı önler, bunların en hafifi de üzerinizdeki sıkıntının kalkmasıdır ![]() ♥ Lâ ilâhe illallah diyen kimseyi işlediği günahlardan dolayı kafir diye suçlamayın Lâ ilâhe illallah diyen kimseye kafir diyenin kendisi kafir olur![]() ♥ Lâ ilâhe illallahdiyen kimse bela ve sıkıntılarından kurtulur ![]() ♥ Kıyamet günü benim şefaatimle en ziyade saadete erecek olan kimse ihlasla (samimi olarak ? içinden gelerek ) Lâ ilâhe ilallah diyen kimsedir ♥ Benim ve diğer Peygamberlerin zikrettiği en üstün kelime, Lâ ilâhe illallah sözüdür ![]() ♥ La ilahe illallahı çok söyleyerek imanınızı tazeleyin! [Taberani] ♥ (Günde yüz defa La ilahe illAllah diyenin yüzü kıyamette dolunay gibi parlar ) [Taberani]♥ " Cenabı-ı Hak (C C ) şöyle buyuruyor: İzzetim, Celalim ve Rahmetim hakkı için "Lâ ilâhe illalah" Diyen kimseyi ateşe koymayacağım "♥ Lâ ilâhe illallah diyen kimsenin günahları silinir ve yerine o kadar da sevap yazılır ?♥ Lâ ilâhe illallah kelimesi cennetin anahtarıdır ♥ Lâ ilâhe illallah diyen kimse sözünde sadık ise (samimi ve halis bir kalp ile söylerse) bütün günahları affedilir ♥ Ölüm halindeki kimseye Lâ ilâhe illallah söylemesini tavsiye ediniz ve onları Cennetle müjdeleyiniz Şeytanın insana en yakın olduğu vakit bu andır![]() ♥ Ağır hastayı Lâ ilâhe illallah demeye zorlamayın, sadece telkin edin ![]() ♥ Son sözü Lâ ilâhe illallah olan kimse, ruhunu kolay teslim eder ve Lâ ilâhe illallah kelimesi kıyamet günü onun karşısına bir nur olarak gelir ![]() ♥ Lâ ilâhe illallah zikri, derin bir ihlas ve samîmiyet ister Kırk gün ihlas ve samimiyetle ibadet eden kimsenin kalbinden diline hikmet pınarı akmaya başlar![]() ♥ Kelime-i Tevhîdin hatmi 70 000 dir Yetmiş bini tamamlamaya hatmi tehlil denir Ne niyetle yetmiş bine tamamlanırsa Yüce Mevla icabet eder |
|
|
|