![]() |
Hıdırellez Dilek Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hıdırellez Dilek DuasıVeri 1 6 Mayıs’tan 8 Kasım’a kadar olan süre Hızır Günleri adıyla yaz mevsimini, 8 Kasım’dan 6 Mayıs’a kadar olan süre ise Kasım Günleri adıyla kış mevsimini oluşturmaktadır ![]() ![]() Kısaca: Hızır ve İlyas peygamberin yeryüzünde buluşup darda kalanlara,isteği olanlara, zorluk çekenlere yardım ettiği rivayet edilen gün ![]() ![]() ![]() Bismillahirahmanirahim bin bir adım bir adım allah bir adım adım kerim kerem allah başımda bir duman var yardım eyle ya allah la ilaha illallah muhammeden resullullah yetiş imdadıma hızır ile allah birsin sen kulla mişersin biz gibi kulların yardımcısı sensin hızır deryada erdim murada amin Veri 2 Hıdırellez Duası Yalnızca Hızır aleyhisselâmdan istimdat için zaman-zaman aşağıdaki beyti okunmaktadır ![]() Edrik Ebe’l-Abbas ennî münhasır Seyyidî Belyâ’bni Melkâni’l-Hızır (Lâ edrî) Meali: Efendim Belyâ, Melkân’ın oğlu Hızır! Yetiş ey Ebu’l-Abbas, sıkıntıdayım, demektir ![]() Açıklama: “Belyâ” Hızır aleyhisselâmın adı, “Melkân” babasının adıdır ![]() ![]() Hıdırellez (Hıdrellez) Bayramı |
![]() |
![]() |
|