Haramdan Kurtulmanın Yolları Nelerdir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haramdan Kurtulmanın Yolları NelerdirHaramdan Kurtulmanın Yolları Nelerdir Her Müslümanın dinimizin emirlerine uyup, yasak ettiklerinden kaçması gerekir Haramların hepsinden kaçmak çok zordur Ama İmam-ı Rabbani hazretlerinin bildirdiği yol ile dinin emir ve yasaklarına uymak kolaylaşıyor O da salihlerle, sadıklarla beraber olmaktır Bir âyet-i kerime meali de şöyledir:(Allah’tan korkup sadıklarla [doğrularla] beraber olun!) [Tevbe 119] Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki: (Âlimin yüzüne bakmak ibadettir ) [Ebu Davud](Âlimle beraber bulunmak ibadettir ) [Deylemi](Haramdan sakınan kimse ile oturmak ibadettir ) [Deylemi]İyilerle beraber olan iyi, kötülerle beraber olan da kötü olur Bir âyet-i kerime meali şöyledir:(Kâfirlerle beraber oturmayın; yoksa siz de onlar gibi olursunuz ) [Nisa 140]Zaruret olmadıkça kâfirlerle, bid’at ehli ile oturmak uygun değildir Allah adamları ile, evliya ile salih âlimlerle birlikte bulunmaya çalışmalıdır Çünkü hadis-i şerifte buyuruluyor ki:(Onlarla beraber olan şaki olmaz ) [Buhari] Peki salih ulema ve evliyayı bulamayan ne yapacak? Bunu da bildirmişler: (Onları bulamayan, kitaplarını okurlarsa, bunlar da şaki olmaz) buyurmuşlardır O halde Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarını büyük nimet bilip okumaya çalışmalıdır Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:(Allahü teâlâ buyurdu ki: Benim evliyam şunlardır ki, ben anılırsam, onlar hatırlanır, onlar hatırlanınca ben anılırım ) [Ebu Nuaym] |
|
|
|