Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlama, gelir, kondüksiyon

Kondüksiyon ( Nedir - Ne Anlama Gelir)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kondüksiyon ( Nedir - Ne Anlama Gelir)

Kondüksiyon ya da iletim , madde veya cismin bir tarafından diğer tarafına ısının iletilmesi ile oluşan ısı transferinin bir çeşididir

Isı transferi daima yüksek sıcaklıktan, düşük sıcaklığa doğrudur Yoğun maddeler genelde iyi iletkendirler; örneğin metaller çok iyi iletkenlerdir

Isı iletim kanunu, Fourier kanunu olarak da bilinir, birim zamanda bir tabaka boyunca olan ısı akısı miktarının, sıcaklık farkının gradyanına olan oranıdır Bu kanunla kapalı bir şekilde ortaya çıkan orantı sabiti ise ısı iletim katsayısı(k) adını alır
Fourier Kanunu
Buna göre birim zamanda kondüksiyonla ısı transfer miktarı
şeklinde formüle edilebilir Fourier Denkleminde görülen (-) işareti ise Termodinamiğin 2Kanunu'ndan faydalanılarak kullanılmıştır Burada (-) işareti ısının, sıcaklığı yüksek olan yerden alçak olan yere doğru aktığını ifade etmektedir

A yüzey kesit alanı, Δx maddenin ısı geçiş bölgesi kalınlığı, k malzeme cinsi ve sıcaklığına bağlı olan ısı iletim katsayısı, ve ΔT sıcaklık farkıdır Bu kanun, ısı denkleminin temelini oluşturur ROhm kanunu, Fourier kanunu'nun elektrikteki değeri, iki taraf arasındaki ısı direncini belirtir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com