Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etnografya

Etnografya Nedir?

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etnografya Nedir?



Etnografya Nedir?


Etnografya (budun betimi, kavmiyat), kavimleri karşılaştırarak inceleyen, kültür oluşumlarını araştıran toplum bilimi Yunanca ethnos (?????), yani "insanlar" ile graphein (???????) "yazım" kelimelerinin birleşmesinden meydana gelmiştir İnsanın toplumsal varlığını niteliksel ve niceliksel olarak inceler Bu incelemeleri alan çalışmasına göre gerçekleştirir Bütünlükçü bir yöntem tercih eder Bu yönteme göre insan-toplum ilişkisi birbirinden ayrı ögeler olarak anlaşılamaz Geleneği gezi yazıları ve sömürgecilik dönemi raporlarına da dayanmaktadır Sosyoloji ile ilgili bu madde bir taslaktır İçeriğini geliştirerek Vikipedi´ye katkıda bulunabilirsiniz "Evren, Tanrının görünüş alanıdırTanrı bir bütünlük içinde kendini evrende gösterir Evren, nurların kaynağı olan Tanrı´dan fışkırmış bir parıltıdır; bu parıltı kaynağından uzaklaştığında katılaşır, yoğunlaşır ve böylece maddeler dünyası ortaya çıkar" görüşünün sahibi döneminin en ünlü şairlerinden biri de olan filozofun adı nedir?



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.