Çam Sakızı |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çam SakızıÇam sakızının bilinen yararları şöyle; çam sakızı mide öz suyu için stabilizatör görevi görür, ph değerini düzenler, mide hastalığı çeken kişilere tavsiye edilir Çam sakızı çiğnendikçe sertleşen bir sakızdır, yüz felci geçiren kişilerin konuşma yetilerini yeniden kazanabilmeleri için rehabilitasyon sürecinde yüz kaslarını geliştirmek amacıyla kullanılır Aynı zamanda kuvvetli bir antiseptiktir Bugün bile Arhavi'den Batum'a kadar olan sahil şeridinde coğrafyanın elverişsizliğinden dolayı hastaneye gidilemediğinden dövülüp toz haline getirilerek yanık ve yaraların tedavisinde kullanılıyor Çamlık yerler çiçek hastalığı ve vereme tutulmuş hastalara çok iyi gelir 5 gr çam filizi akşamdan 1 litre suya konulur, sabahleyin kaynatılıp, 10 dakika demlendirilip balla tatlandırılarak günde 2 kahve fincanı içilirse astım, boğmaca hastalıklarına şifa verir Solunum ve idrar yolları mikrobik hastalıklarında çam sakızı veya çam terementi esansı günde 1 -2 gr içilir Çam reçinesi haricen kullanılır Boğaz ve Dişlerdeki Mikropları da Öldürüyor! Amasya Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri çam sakızının bilinen bu faydalarına ilave olarak, yeni bir özelliğini keşfettiler Yaptıkları deneyler sonucunda , boğaz, yanak ve dişlerin üzerindeki mikropları öldürerek hastalıklara engel olduğunu tespit ettiler… Bu projeyle birlikte 114 proje daha, hafta sonu 17INEPO Çevre Proje Olimpiyatında madalya için yarışacak INEPO Çevre Derneği’nin öncülüğünde, Çevre ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı , Fatih Koleji ve Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen 17 INEPO Uluslar arası Çevre Proje Olimpiyatı Ulusal Aşaması 14-15 Mart tarihlerinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK’in katılımıyla Fatih Koleji Beykent Kampusünde yapılacak saglikhaber |
|