![]() |
Zencefil |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ZencefilZencefil yaprakları mızrak şeklinde sivri uçlu ve tarçın kokuludur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk çağdan beri Çin ve Hindistan'da kullanılan zencefilin, Hindistan'dan geldiğini bilmeyen Dioskorides ve Plinius'a göre, bu bitki Yunanlılar'a Persliler tarafından tanıtıldı ![]() ![]() ![]() Yetiştirildiği Yerler Zencefilin vatanı Güney Asya olmakla berâber Hindistan, Batı Afrika gibi birçok tropik bölgelerde ekimi yapılır ![]() ![]() ![]() Faydaları Zencefil, mide bulantısı, şişkinlik ve kolik gibi sindirim problemlerine karşı başarıyla kullanılabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasıl ve Nerede Kullanacağız? Zencefil çayı olarak: Değirmende inceltilmiş yarım tatlıkaşığı zencefil, bir bardak dolusu soğuk suya eklenir,hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır, 5-6 dakika hafif ısıda kaynatılır ve süzülür ![]() ![]() Özellikle zayıf ve sinirsel etkiye açık mideler için çok yararlı bir bitkidir ![]() ![]() Muhafaza Koşulları +13 C de, %60 nemde çok soğuk olmayan serin ortamlarda muhafaza edilir ![]() Besin Değerleri Taze zencefil B6-C Kalsiyum,Demir,Magnezyum,Fosfor,Potasyum,Manganez ve Lif açısından yüksek besin değerlerine sahiptir |
![]() |
![]() |
|