Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestane, türlü, yorgunluğa

Her Türlü Yorgunluğa Kestane

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Her Türlü Yorgunluğa Kestane



İçerdiği vitamin ve mineraller ile kestane, kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık kaynağı İşte kestanenin nimetleri


Potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum mineralleri ile C, B1, B2, PP vitaminlerini içeren ve şeker, protein, yağ açısından zengin olan kestanenin, 100 gramında 200 kalori bulunuyor Nişasta, mineral tuz, özellikle potasyum ve diğer besinsel değerleriyle kestane, kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık kaynağı Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenleyen kestane, kasları güçlendiriyor, kan dolaşımını hızlandırıp varis ve basurların gelişimini önlüyor Kestane, en çok potasyum düşüklüğünden yakınanlara öneriliyor, çünkü 100 gramında tam 500 mg potasyum bulunuyor Ancak uzmanlar, damar sertliği ve şeker hastalığından yakınanların, kestaneyi ölçülü miktarda yemeleri gerektiğini vurguluyor

Çocuk, genç ve yaşlılar için çok değerli bir enerji kaynağı olan, antik çağlardan beri "aşk iksiri" olarak bilinen kestanenin yaşamı uzattığı dahi öne sürülüyor İnsanoğlunun bala batırarak tatlıya dönüştürüp yediği ilk meyvelerden biri olan kestanenin, antik çağda kutsal sayıldığı için saraylarda verilen büyük şölenlerin değişmez lezzeti olduğu biliniyor Kestane ile ilgili efsaneler de dünden bugüne dilden dile anlatılıyor Rivayete göre Güney Avrupa'nın bir köyünde 4 bin yıllık dev bir kestane ağacı bulunuyor Ağaç, 50 metre çapındaki gövdesi ve dev yapraklarıyla neredeyse tüm köyü kaplıyor Yapraklarının adalet dağıttığına inanılan ağaç için, "200 kişilik şövalye ordusu" deniliyor

Kestaneyi nasıl tüketebileceğinize dair öneriler ise şöyle sıralanıyor:
Kestaneleri pişirmeden önce, keskin bir bıçağın ucuyla üst taraflarına derince birer çizik atın Mümkünse kısa saplı bir bıçak kullanın; zira bu, işinizi kolaylaştıracaktır Daha sonra kestaneleri yıkayıp, kurulayın Grilde veya sadece üst ızgarası yanan bir fırında pişirin Sobanın üzerinde ya da mangalda da pişirebilirsiniz Ayrıca, gazlı ocak üzerinde teflon tavada kestane kebap yapmanız da mümkün Kestane kebabı özellikle kış gecelerinin vazgeçilmez keyiflerinden biri

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.