Ölümcül Hastalıkları 10 Gıda Önlüyor |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ölümcül Hastalıkları 10 Gıda ÖnlüyorYaşam koşulları bizi hergeçen gün ölümcül hastalıklarla karşı karşıya getiriyor Hava kirliliği, gelişen teknolojinin çevreye yaymış olduğu elektromanyetik dalgalar, beslenme ihtiyacımızı karşıladığımız kansolojen madde içeren ürünler Bizi her an risk altında bırakıyor Bunlara karşı savaş açmak bizim elimizde nasıl mı? İşte bu besinleri tüketerek: Balık: Kalp krizine karşı iyi geliyor Somon, alabalık ve ton balığı türleri, D vitamini ve Omega-3 yağı ile yüksek tansiyonu düşürüyor Havuç: Günde 5 adet havuç, kalp krizi riskini üçte iki oranında azaltıyor Havuç, ayrıca gözler için de yararlı Sarımsak: Soğuk algınlığına karşı savaşıyor Enfeksiyonlarla mücadele için, günde 2 diş sarmısak yenilmesi, büyük fayda sağlıyor Sarımsak, bakteriyel ve virütik hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı doğal bir antibiyotik görevi yapıyor Karnıbahar: Kanseri kısıtlayan karotenoid maddesi üretiyor Özellikle çiğ olarak yenilmesi tavsiye ediliyor Fasulye: Şeker hastalığını önlüyor ve vücuttaki ensülin üretimini dengede tutuyor Soğan: Kolesterol düzeyini düşürüyor Böylece, kalp krizi ve kansere karşı önleyici görev üstleniyor Zeytinyağı: Yüksek tansiyonu düşürüyor ve vücutta taş oluşmasını önlüyor Zeytinyağı ayrıca, kötü kolesterol LDL düzeyini azaltıyor, iyi kolesterol HDL'yi ise koruyor ya da artırıyor Elma: Kolon kanserini önlüyor Beyin ve kemiklerin ihtiyaç duyduğu boron maddesini barındırıyor Elmadaki balic asid ise boşaltım sistemi için yararlı Portakal: C vitamini deposu portakal, hamile kalmayı kolaylaştırıyor, virüsler ve alerji ile mücadele ediyor Soya fasulyesi: Kemik hastalıklarına karşı 'birebir' diye niteleniyor ve vücuttaki kemiklerin gücünü koruyor |
|