Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aritmi, bilgi, hakkında, tedavisi

Aritmi tedavisi Aritmi tedavisi Hakkında Bilgi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aritmi tedavisi Aritmi tedavisi Hakkında Bilgi

Aritmi, kalpritim bozukuğu, kardiak aritmi:

Kalp günde 100000 defa atar ve bazende bu ritim bozularak yavaşlayabilir veya hızlanabilir ve hatta çok kısa süre için kalpatışları durabilirde Vücudun kendi elektiriği ile kalbin sol kulakcığındaki sinüs noktasından (sinoatrial nodül) bu elektiriksel uyarılar yapılır Sinüs noktasından çıkan uyarılar iki koldan AV-noktasına (atrio ventriküller nodül = kulakcık ve karıncığı birlikte etkileyen) ulaşırve AV-den bu uyarılarkalbin karıncığındaki kaslar uyarılır
Böylece kalp kasları büzülür (kontraksiyon) ve bu şekilde kalpteki kan vücuda pompalanır Sinüs noktasına oradanda bütün kalpe yayılan elektirik akımında anormalikler olursa yani herhangi bir noktasında bağlantı koparsa ritim bozuklukları görülür Şayet kalp ritim bozuklukarı görülürse mutlaka uzman doktora görünmek gerekir

Kalp nasıl çalışır?
Kalp kaslarından meyada gelen içi boş bir organdır ve sürekli uyarılarla büzülen (kontraksiyon) ve gevşeyen hareketleri ile vücuda kan pompalar Böylece insanın beslenmesi vede artık maddelerin akciğer ve böbreklere taşınmasını sağlar Kalp alttan diyfram ve yanlardan akciğerlerle çevrilidir Kalp ile akciğer arasında ve alta diyaframla kalp arasında kalbi saran torba gibi bir kese vardır Buna kalp kesesi (perikard, pericardium) denir Kalp ortadan sağ ve sol parçalara ayrılır ve bunlara sağ ve sol kulakcıklar (atrium) altta ise sağ ve sol karıncıklar (ventrikel) bulunur Kalbin dört kapakcığı vardır ve bunlar ventil görevi görürler vede kronar damarları ile kendi kendini besler

Kalp ritim bozukluklarının türleri:
Sağlıklı birinsanda kalp atışları (nabız) dakikada 60-80 arasındadır Bu ritme uymayan çok yavaş, çok hızlı veya düzensiz kalp r,itim bozukluğu denir
1-) Bradikardi (bradycardia): Kalp atışlarının dakikada 50’nin altına düşmesi
2-) Taikardi (tachycardia): Kalp atışlarının dakikada 100’ün üzerine çıkmasına kalp çarpıntısı denir
3-) Aritmi (arrhytmia): Kalbin düzensiz atışları, bazen hızlı, bazen yavaş
4-) Ekstrasistol (extraszstole): Normal uyarıların dışında başka bir odaktan yapılan uyarı ile normal sistol’den önce meydane gelen kalp kasıması
Kalp atışlarını sporcularda 50’nin altına düşmesi ve bebeklerde çok hızlı olması normaldir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com