![]() |
Evde Kefir Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Kefir YapılışıEVDE KEFİR YAPILIŞI Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ] Sizlerle evde kefir yapımını paylaşmak istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biliyorsunuz kefirin en önemli özelliği bağışıklık sistemini kuvvetlendirip hastalıklara karşı direnç sağlaması ve mide ,bağırsak sistemini düzenlemesi ![]() Kefirin çok tok tutucu özelliğide var,diyet yapanlar için duyurulur ![]() Kefir yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli özellik kesinlikle metalle temas etmemesi ![]() ![]() ![]() ![]() Gelelim nasıl yapıldığına: Buzdolabında suyun içinde beklemekte olan kefir mayası süzgeçe dökülür ve yıkanır ![]() Cam veya plastik kavanozun içerisine kefir mayası konur ve üzerine oda ısısında beklemiş olan süt dökülür ![]() Kavanozun ağzı çok sıkı olmayacak şekilde kapatılır ve güneş almayan serin bir yerde örneğin mutfak dolabının içinde, yazın 8-10 saat arası kışın ise 12 saat kadar bekletilir ![]() Bekleme süresi dolunca başka bir kavanozun ağzına süzgeç konarak kefir süzülür ![]() Süzülen kefir buzdolabına konur ![]() ![]() 3-4 gün kadar buzdolabında kefir mayası bekletilebilir daha uzun süre saklanacaksa derin dondurucuya konulması tavsiye ediliyor fakat ben hiç denemedim sonuç ne olur bilemiyorum ![]() Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ] Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım ![]() ![]() ![]() Haaaa ![]() ![]() ![]() Kullanımı ve hazmı çok kolay olan kefir; * Bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önler * Beyine enerji verir ve zihinsel gelişimi sağlar * Kansere karşı koruyucu ve kanseri geciktirici etkisi vardır * Yüksek tansiyonu giderir * Kolesterolü düşürür * Damar sertliğini giderir * Kemik erimesini önler * Bronşit ve astım nöbetlerini azaltır * Kansızlığı ve kan bozukluğunu giderir * Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır * Egzama ve alerjilerde faydalıdır * İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder * İdrarı sulandırır * Karaciğer bozukluğunu tedavi eder * Mide ve bağırsak salgılarını arttırıp hazmı kolaylaştırır * Bağırsak hareketlerini hızlandırır * Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir NOT:Kefir mayasıni aktarlardan bulabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|