Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
evde, kefir, yapılışı

Evde Kefir Yapılışı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Kefir Yapılışı






EVDE KEFİR YAPILIŞI


Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ]



Sizlerle evde kefir yapımını paylaşmak istiyorum Ben kefiri mayalandırırken fazla bekletmiyorum ve tatlı kefir elde ediyorumHazır satılanların tadı biraz ekşi oluyor ,benim yaptığım ise koyu ayran kıvamında ve tadındaÇok severek içiyorum böylece günlük kalsiyum ihtiyacımı da karşılamış oluyorumKefir yaparken yarım yağlı süt kullanmayı tercih ediyorum siz istediğinizi kullanabilirsiniz


Biliyorsunuz kefirin en önemli özelliği bağışıklık sistemini kuvvetlendirip hastalıklara karşı direnç sağlaması ve mide ,bağırsak sistemini düzenlemesi


Kefirin çok tok tutucu özelliğide var,diyet yapanlar için duyurulur


Kefir yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli özellik kesinlikle metalle temas etmemesiCam veye plastik kaplar kullanmak gerekiyor ,plastik kaşık ,plastik süzgeçgibi


Gelelim nasıl yapıldığına:


Buzdolabında suyun içinde beklemekte olan kefir mayası süzgeçe dökülür ve yıkanır


Cam veya plastik kavanozun içerisine kefir mayası konur ve üzerine oda ısısında beklemiş olan süt dökülür(ben paket süt kullanıyorum isterseniz kaynatıp oda ısısında soğuttuğunuz sütüde kullanabilirsiniz)


Kavanozun ağzı çok sıkı olmayacak şekilde kapatılır ve güneş almayan serin bir yerde örneğin mutfak dolabının içinde, yazın 8-10 saat arası kışın ise 12 saat kadar bekletilir


Bekleme süresi dolunca başka bir kavanozun ağzına süzgeç konarak kefir süzülür


Süzülen kefir buzdolabına konurSüzgeçte kalan kefir mayaları ise bir kaseye konarak üzerine su doldurulur ve buzdolabında saklanır




3-4 gün kadar buzdolabında kefir mayası bekletilebilir daha uzun süre saklanacaksa derin dondurucuya konulması tavsiye ediliyor fakat ben hiç denemedim sonuç ne olur bilemiyorum

Üyeler Görebilir ]

Üyeler Görebilir ]

Üyeler Görebilir ]



Elimden geldiğince anlatmaya çalıştımKolay gelsin


Haaaa neden mi KEFiR tüketmeliyiz??





Kullanımı ve hazmı çok kolay olan kefir;


* Bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önler

* Beyine enerji verir ve zihinsel gelişimi sağlar

* Kansere karşı koruyucu ve kanseri geciktirici etkisi vardır

* Yüksek tansiyonu giderir

* Kolesterolü düşürür

* Damar sertliğini giderir

* Kemik erimesini önler

* Bronşit ve astım nöbetlerini azaltır

* Kansızlığı ve kan bozukluğunu giderir

* Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır

* Egzama ve alerjilerde faydalıdır

* İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder

* İdrarı sulandırır

* Karaciğer bozukluğunu tedavi eder

* Mide ve bağırsak salgılarını arttırıp hazmı kolaylaştırır

* Bağırsak hareketlerini hızlandırır

* Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir


NOT:Kefir mayasıni aktarlardan bulabilirsiniz




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.