Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuğum, ediyor, taklit

Çocuğum beni Taklit Ediyor? / Çocuğum beni Taklit Ediyor?

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocuğum beni Taklit Ediyor? / Çocuğum beni Taklit Ediyor?

Çocuğum beni Taklit Ediyor?

onlar gibi görünmek ister Peki ama nereye kadar?
Cinsel kimlik gelişimi sırasında annesini ya da etrafındaki diğer kadınları taklit etmeye meraklı olmaları doğal Ancak yaşına uygun olmayan giysilerle dışarı çıkmaya çalışması kendini topluma bu şekilde tanıtmasının altında yatan başka nedenler olabilir
Klinik Psikolog Gonca Şensözen’e göre kız çocuklarının makyaj malzemelerine topuklu ayakkabılara takılara düşkünlüğü şaşırtıcı değil Anneleri düşkün olmasa bile Hele hele bu kadar uyaran varken Şensözen "Kimi yaşlarda makyaj gibi bazı denemeler evin içinde yapılıyor Bunlar genelde deneme amaçlıdır Çocuk makyaj yaptığında ya da annesinin ayakkabısını giydiğinde nasıl görüneceğini bilmek ister Aslında bu bir yandan da büyüdüğünde nasıl görüneceğini anlama çabasından kaynaklanıyor" diyor
Buraya kadar her şey normal Fakat yaşına uymayan giyim tarzıyla dışarı çıkması ve kendini topluma bu şekilde tanıtması başka nedenlerden kaynaklanıyor olabilir Hemen yetişkinliğe geçmek isteği kendi yaşının getirdiği durumlarla baş etmekte zorlanmak gibi Bu gibi durumlarda anne-babanın çocuklarının durumunu farkında olmasında ve zorlandığı konuda yardım etmesinde yarar var
Çocuğa cinsiyet ayrımını çok vurgulamadan kendini koruma oturma üstünü başını toparlama gibi alışkanlıklar nasıl kazandırılabilir? Şensözen "Çocuklara bir alışkanlığı kazandırmanın en iyi yolu anne-babanın o davranışı kendisinin uyguluyor olması Çünkü küçük yaştaki her çocuk anne-babasını taklit eder Taklit etme o yaşlarda en önemli öğrenme şeklidir" diyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com