Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açık, büfe, tehlikesi

Açık büfe tehlikesi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açık büfe tehlikesi



Açık büfe tehlikesi
Yeterli dengeli beslenmede kural değişik besin gruplarının birarada, bireyin günlük ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda, sağlık kurallarına uygun olarak alınmasıdır Besinleri ne kadar dengeli olarak öğünlerimizde bulundurursak vücut için yararlılığı o kadar fazla olmaktadır Bu nedenle

Açık büfe kahvaltı:

Tatil diye geç yatıp öğün atlamak olmamalı Mutlaka güne kahvaltı ile başlamalısınız Kahvaltılarınız için 2 küçük tabak kullanınız

Küçük tabakta peynir çeşitlerinden 2 dilim seçin (unutmayın sert peynirlerin kalsiyum içerikleri fazladır), 4–5 adet siyah ve yeşil zeytin alın, 1 ince dilim kepekli, çavdar veya mısır ekmeği kesin ve tabağın geri kalan kısmına meyve dilimleri ile zenginleştirin

Küçük tabağa domates, salatalık, taze nane, taze maydanoz, roka, tatlı kırmızıbiber veya yeşilbiber koyun İçecek olarak açık az limonlu çay veya taze sıkılmış meyve suyu veya kafeini azaltılmış az süt eklenmiş kahve içebilirsiniz Kahvaltınızı en az 20 en fazla 30 dakika sürecek şekilde yavaş yavaş yapınız

Kahvaltı sonrası en az 20 dakika hafif tempo yürüyüş iyi gelecektir

Açık büfe öğle yemeği:

Zeytinyağlılar, kızartmalar, börekler, çorba çeşitleri, salam, sucuk, kavurma vBulletin… tatlılar insanı çok cezp eder gibi görünüyor değil mi?

Bu yemek savaşından başarılı çıkmak lazım Bu nedenle bazı sağlıklı beslenme kurallarını hatırlayalım:

Kızartmalar kanda kötü huylu kolesterolün artmasına, daha fazla enerji alınmasına, kansere neden olan maddelerin alınmasına neden olur

Tatlıların çoğu kan şekerinizin hızla yükselmesine ve daha sonra kısa sürede düşmesine neden olur Bu acıkmayı hızlandırır Ayrıca şekerli besin tüketmek kandaki yağlardan, kalp hastalığı için gösterge olan trigliserit denilen maddenin yükselmesine neden olur

İşlenmiş etlerden salam, sucuk, sosis, kavurma vBulletin… kalp ve damar sağlığınızı tehdit eder, yüksek miktarda kolesterol içerir, kanser yapıcı maddelerin vücuda alınmasını sağlar
Biliyoruz ki; sıkı yemek sonrası kalp krizi oluşma riski çok fazladır

Sıcak havalarda sindirim sisteminizi zorlayacak yemek yeme; mide bulantısı, barsaklarda bozulma, midede yanma, hazmetmede güçlük vBulletin… sorunlara neden olur

Çok yemek yeme; hareket kabiliyetinizi kısıtlar, uyku hali verir, yemek sonrası mutsuzluk sağlar
Yemekte gözünüzü değil midenizin doygunluğu önemlidir Yavaş yavaş yemeği denediğinizde daha tok kalabildiğinizi sizde göreceksiniz

Ne yapmak gerekir?

Hemen orta boy servis tabağınızı alın ve göz ucuyla tabağınızı dört eşit parçaya bölün Böylece sevdiğiniz her şeyden azar azar alma şansına sahip olursunuz Dörtte bir kısmına zeytinyağlı sebze yemeği veya 1 adet dolma, dörtte bir kısmına ızgara tavuk, balık, köfte veya et sote yemeği, dörtte bir kısmına yoğurt, geri kalan kısmına az yağ eklenmiş salata ve öğünün yanına 1 dilim çavdar, kepekli veya mısır ekmeği ekleyin Yine öğün sonrası en az 20–30 dakika fiziksel aktivite yapın

Her şey dahil tatil yerleri çok kışkırtıcı olabilmekte, ikindi gözleme, poğaça, pizza vBulletin… gece çorbaları verilmekte Eğer öğle öğününde sadece salata ve 1 kâse yoğurt yerseniz ikindide 1 gözleme ve ayran tüketebilirsiniz Gece akşam yemeğinden sonra meyve dışında bir şeyler atıştırmanızı kesinlikle önermem
Unutmayın hem öğlen çok yemek sonra ikindi öğününde enerjisi yüksek besin tüketmek vücudunuzun yağlanmasını kolaylaştırır

Açık büfe akşam yemeği:

Akşam yemekleri mümkün olduğunca sade, daha hazmı kolay, daha az enerji içeren bir öğün olmalıdır Bol salata, biraz ızgara balık veya soslu tavuk-hindi-kırmızı et, isteğe göre 1 küçük kadeh kırmızı şarap tercih edilebilir Veya tavuk etli, peynirli, ton balıklı karışık bir salata ile buradan kazandığınız kaloriyi yanında ½ kâse sütlü tatlı veya 2 küçük top normal dondurma ile dengeleyebilirsiniz

Unutmayın alkol almak zorunda değilsiniz Dünya Sağlık Örgütü; alkol kullanılmayan ülkelerde alkol önerisinin teşvik edilmemesi görüşündedir Yemeklerinizi ayran, taze sıkılmış meyve suları ile sağlıklı hale getirmek hiçte zor değil Ancak alkol almak istiyorsanız kalbi koruyucu bitkisel kimyasalları içeren 1 su bardağı kadar siyah bira veya 1 küçük kadeh kırmızı şarap tercih ediniz

kaynak: e-kolaynet

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.