|
|
Konu Araçları |
besin, gerekenler, gıda, ilk, yapılması, yardım, zehirlenmelerinde, zehirlenmesi |
Gıda zehirlenmelerinde yapılması gerekenler besin zehirlenmesi ve ilk yardım |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gıda zehirlenmelerinde yapılması gerekenler besin zehirlenmesi ve ilk yardımGıda zehirlenmelerinde yapılması gerekenler besin zehirlenmesi ve ilk yardım Ağız yoluyla alınan her türlü zehir etkisi yapan maddelerle meydana gelirler; bayat besinler, ilaçlar, alkol, korozif (yakıcı, tahriş edici) maddeler ya da alerjik etki yapan maddeler vBulletin İlkyardım: * Eğer zehrin alınması üzerinden henüz 30 dakika geçmemişse, o zaman kusturulur KUSTURMAK İÇİN: - Tercih edilen kişinin kendi parmağı ile küçük dilini dolayısıyla da öğürme refleksini uyararak kusmasını sağlamaktır, - Sıcağa yakın ılık su içirerek de kusturma sağlanabilir (kişi bardağı kendisi tutarak içmelidir! başkası tarafından içirilmemelidir!) iyi konservelenmemiş yiyeceklerin yenilmesi sonucu İlkyardım: * ABC kontrol edilir ve devamlılığı sağlanır * Olanak varsa oksijen verilir * Gerekiyorsa suni solunum yapılır * Acilen hastaneye götürülmelidir Mutlaka antitoksin yapılması gerekir |
|