|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
basamakları, bilgi, hakkında, ilk, ilkyardım, nelerdir, yardım |
![]() |
İlkyardım basamakları nelerdir İlk yardım basamakları hakkında bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlkyardım basamakları nelerdir İlk yardım basamakları hakkında bilgiİlkyardım basamakları nelerdir İlk yardım basamakları hakkında bilgi 1- BELİRLEYİN SAKİN OLUN Paniği engelle, çevredekileri organize et ![]() Siz ve çevredekiler SAKİN olduğunuz sürece etkin bir ilk yardım yapabilirsiniz ![]() GÖZLEMLEYİN Ne olduğunu anla, Ne yapacağına karar ver Soru sorun, cevap veriyor mu? Cevap vermiyor/veremiyorsa veya acil bir durum varsa 2- HABER VERİN Gerekiyorsa hemen yardım çağırın /çağrılmasını sağlayın ![]() Unutmayın Ambulanslar ve acil yardım ekipleri çağırılmadan gelemezler ![]() ![]() (112) Numaralı telefonu arayarak kazanın tam açık ve yakındaki belirgin bir yer ile birlikte adresini söyleyin ![]() 112 ye ulaşamıyorsanız en yakın polise veya 155?e, denizde iseniz 158 Sahil Güvenliğe haber verin ![]() ![]() NE ZAMAN ACİL YARDIM İSTEMELİYİM 112'yi arayın eğer hasta; - Şuurunu kaybetmiş veya şuurunu kaybediyor ise - Göğüste ağrı veya basınç varsa - Soluk almada zorluk çekiyorsa - Şiddetli biçimde kanaması varsa - Karında ağrı veya basınç varsa - Kanama geçiriyor veya kusuyorsa - Konuşmada bozukluk, şiddetli baş ağrısı veya felç - Başından, boynundan veya sırtından yaralanmış ise - Kemik kırılması vBulletin ![]() Yardım İstemede Telefon Basamakları : 1- Ne oldu ? (Kalp krizi, trafik kazası, düşme, vs ![]() ![]() 2- Acil durum nerededir ![]() ![]() 3- Aramak için kullandığınız telefonun numarası verin ![]() 4- Kaç hasta var ve durumları nedir ![]() 5- Hastalara ne yardım yapabilirsiniz sorun ![]() 3- YARDIM EDİN Eğer hasta/yaralı ve/veya İlkyardımcı için bulunulan yer tehlikeli ise; GÜVENLİ BİR YERE TAŞI/ TEHLİKELEDEN UZAKLAŞTIR ![]() Kendiniz ve/veya yaralı tehlike altında değilse yaralıyı yerinden KIPIRDATMAYIN! ![]() Hasta/Yaralı cevap vermiyorsa; (Bilinci kapalı ise) Solunumu varmı kontrol edin Eğer hastanın / kazazede soluk alıp veriyorsa ama şuuru(bilinci) tam açık değil veya kapanması ihtimali varsa, hava yolunun açık kalmasını sağlamak için kurtarma pozisyonu verin ve gereken diğer ilkyardım yöntemlerini uygulayın ![]() |
![]() |
![]() |
|