Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilk, sertifikası, yardım

İlk Yardım Sertifikası, İlk Yardım Sertifikası nedir, İlk Yardım Sertifikası Nereden

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlk Yardım Sertifikası, İlk Yardım Sertifikası nedir, İlk Yardım Sertifikası Nereden

İlk Yardım Sertifikası,

İlk Yardım Sertifikası nedir,

İlk Yardım Sertifikası Nereden Alınır

Bu ilkyardımcı sertifika eğitim programı Sağlık Bakanlığından ilkyardım eğitimi verme ve ilkyardımcı sertifikası programı düzenleme yetkisi olan kurumlar tarafından düzenlenir

Sertifika Sağlık Bakanlığı sertifikalı İlkyardımcı eğitim programına katılan ve kurs sonunda başarılı olan kişilere verilen sertifikadır

Kurs bitiminde Sağlık Bakanlığı yetkilileri hem teorik hem de pratik uygulamalı sınav yapıyorlar Her iki sınavdan 100 üzerinde en az 85 alan kişilere ilkyardımcı sertifikası ve ilkyardımcı kimlik düzenlenir

İlkyardım Eğitim Merkezinden eğitim almış kişiler/kurumlar almış oldukları sertifikalar üç yıl geçerli olup bu süre dolmadan önce hatırlatma yapılır

İlkyardımcı Sertifikasının Geçerlilik süresi 3 yıldır

Eğitimci eğitmeni ve ilkyardım eğitmeni sertifikası Bakanlıkça, ilkyardımcı sertifikası ve ilkyardımcı kimlik belgesi Müdürlükçe onaylanır

Eğitimci eğitimi veren kuruluşların, eğitimci eğitmeni, ilkyardım eğitimcisi yetiştirme ve Merkezlerin ilkyardım eğitim ücreti ile sınavlarda gözetmen olarak bulunacak Denetim Ekibine verilecek ücretlere ilişkin teklifler, İl Sağlık Müdürü ya da görevlendireceği bir yardımcısının başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi, eğitim veren tüm kuruluşların birer temsilcisi ile İlkyardım ve Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdüründen oluşan komisyonca; fiyat indeksleri, yerel koşullar ve emsal ücretler göz önünde bulundurularak tespit edilir

Tespit edilen ücretler, Bakanlıkça aynen ya da değiştirilerek onaylandıktan sonra uygulanır

Ücretler bir yıl geçmeden artırılamaz Ancak toptan eşya fiyatları endeksi artışları % 25'i geçtiği takdirde, ücret saptanmasından en az altı ay geçmek koşuluyla bu süre beklenmeden artırma isteminde bulunulabilir

İLKYARDIM YÖNETMELİĞİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com