|
|
Konu Araçları |
ilk, sertifikası, yardım |
İlk Yardım Sertifikası, İlk Yardım Sertifikası nedir, İlk Yardım Sertifikası Nereden |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İlk Yardım Sertifikası, İlk Yardım Sertifikası nedir, İlk Yardım Sertifikası Neredenİlk Yardım Sertifikası, İlk Yardım Sertifikası nedir, İlk Yardım Sertifikası Nereden Alınır Bu ilkyardımcı sertifika eğitim programı Sağlık Bakanlığından ilkyardım eğitimi verme ve ilkyardımcı sertifikası programı düzenleme yetkisi olan kurumlar tarafından düzenlenir Sertifika Sağlık Bakanlığı sertifikalı İlkyardımcı eğitim programına katılan ve kurs sonunda başarılı olan kişilere verilen sertifikadır Kurs bitiminde Sağlık Bakanlığı yetkilileri hem teorik hem de pratik uygulamalı sınav yapıyorlar Her iki sınavdan 100 üzerinde en az 85 alan kişilere ilkyardımcı sertifikası ve ilkyardımcı kimlik düzenlenir İlkyardım Eğitim Merkezinden eğitim almış kişiler/kurumlar almış oldukları sertifikalar üç yıl geçerli olup bu süre dolmadan önce hatırlatma yapılır İlkyardımcı Sertifikasının Geçerlilik süresi 3 yıldır Eğitimci eğitmeni ve ilkyardım eğitmeni sertifikası Bakanlıkça, ilkyardımcı sertifikası ve ilkyardımcı kimlik belgesi Müdürlükçe onaylanır Eğitimci eğitimi veren kuruluşların, eğitimci eğitmeni, ilkyardım eğitimcisi yetiştirme ve Merkezlerin ilkyardım eğitim ücreti ile sınavlarda gözetmen olarak bulunacak Denetim Ekibine verilecek ücretlere ilişkin teklifler, İl Sağlık Müdürü ya da görevlendireceği bir yardımcısının başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi, eğitim veren tüm kuruluşların birer temsilcisi ile İlkyardım ve Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdüründen oluşan komisyonca; fiyat indeksleri, yerel koşullar ve emsal ücretler göz önünde bulundurularak tespit edilir Tespit edilen ücretler, Bakanlıkça aynen ya da değiştirilerek onaylandıktan sonra uygulanır Ücretler bir yıl geçmeden artırılamaz Ancak toptan eşya fiyatları endeksi artışları % 25'i geçtiği takdirde, ücret saptanmasından en az altı ay geçmek koşuluyla bu süre beklenmeden artırma isteminde bulunulabilir İLKYARDIM YÖNETMELİĞİ |
|