|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bulunması, çantasında, gerekenler, ilk, işe, yaradıkları, yardım |
![]() |
İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler Ve Ne İşe Yaradıkları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler Ve Ne İşe Yaradıklarıİlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler nedir İlk Yardım Çantasında Bulunan Malzemeler Ne İşe Yarar ilk yardım için olay yerinde bulunan araç gereçlerle yetinilir ![]() ![]() ![]() İlk yardım çantasında bulunması gereken malzemeler şunlardır: Turnike: Kol ve bacak gibi organlardaki kanamaları durdurmak için kullanılan, örgülü yapıda bir malzemedir ![]() ![]() Steril gazlı bez: Genellikle 30 x 50 cm boyutunda örgülü, ince gözenekli ve pamuktan yapılmış steril özellikli malzemedir ![]() ![]() ![]() Büyük sargı bezi: 10 cm eninde, 3-5 metre boyundadır ![]() ![]() ![]() Hidrofil pamuk: Pansuman malzemesi olarak yaranın üzerine konulan gazlı bezin üstüne konularak kullanılır ![]() ![]() ![]() Plaster: Bir yüzeyi yapışkan banttır ![]() ![]() Plâstik örtü: 200 x 250 cm boyutlarındadır ![]() ![]() ![]() Makas: Yaralının giysisini kesmek için kullanılır ![]() ![]() Üçgen sargı: Eşkenar üçgen biçiminde hazırlanmış sargı bezidir ![]() Esmark bandı: Kol ve bacaklardaki büyük kanamalı yaralarda, kanı durdurmak için esmark bandı kullanılır ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|