|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çeşitleri, gaz, ilk, yardım, zehirlenmelerin, zehirlenmelerinde |
![]() |
Gaz Zehirlenmelerinde ilk yardım,Gaz Zehirlenmelerin çeşitleri,Gaz Zehirlenmelerinde |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gaz Zehirlenmelerinde ilk yardım,Gaz Zehirlenmelerin çeşitleri,Gaz ZehirlenmelerindeGaz Zehirlenmelerinde ilk yardım,Gaz Zehirlenmelerin çeşitleri,Gaz Zehirlenmelerinde neler yapılmalı, İnsanların evde ve işyerinde en çok zehirlendikleri ![]() √ Kimyevi madde üreten fabrikalardaki gaz sızıntıları ![]() √ Boyahanelerde çevreye yayılan tiner ve boya gazları ![]() √ Çekişi iyi olmayan bacalara bağh kömür ve gaz sobalarm*dan odaya dolan sızıntılar ![]() √ Isıtma ve pişirme için kullanılan ocak tüplerindeki bütan gaz kaçakları √ Otomobillerde içeriye sızan egzoz gazları Ne Yapmalı? ? Gazla zehirlenme sonucu bayılmış bir kimseyi gördüğünüz an derhal aşağıdaki tedbirleri ahnız: ? Pencereleri, kapılarr açarak odaya taze hava girmesini sağ*layınız ![]() ? Gaz sızıntısı yapan kaynağı bulup kapatınız ![]() ![]() ? Nefes alıp almadığını kontrol ediniz ![]() ![]() ? En kısa vasıta ile doktor çağırınız ![]() ? Kalbi durmuş ise, kalp masajı yapınız ![]() DİKKAT: Kapalı bir odaya girdiğinizde, bayılmış birini gördüğünüzde -gaz kokusu alamazsanız dahi- gazdan zehirlendiğini farzediniz ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|