![]() |
Beden Dili Nedir? Ben de konuşma esnasında ellerimi kullanan biri olarak merak ettim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beden Dili Nedir? Ben de konuşma esnasında ellerimi kullanan biri olarak merak ettimBeden Dili Nedir? Ben de konuşma esnasında ellerimi kullanan biri olarak merak ettim doğrusu ?İnsan diliyle kolay, ama bedeniyle zor yalan söyler? diyor beden dili uzmanları ![]() Beden dili nedir? Beden dili, bedenimizdeki bütün enstrümanların hareketlerini kapsar ![]() ![]() Beden dili ile karşımızdakinin hangi düşüncelerini çözebiliriz? Bacak hareketleri açısından ele alırsak, erkek bacağını kadına doğru, kadın da bacağını erkeğe doğru attıysa, bu iki insanın mesleki ya da özel anlamda birbirleriyle sohbet etmekten ya da ilgilenmekten zevk aldıklarını gösterir ![]() ![]() Kadın ve erkeklerin beden dilleri farklı mı? Temel olarak beden dilini anlatırken enerjiden yola çıkıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Beden dili enerji ile ilgili olduğu için bunun kadın ve erkekte olması fark etmez ![]() ![]() ![]() ![]() Karşımızdaki kişinin beden dilinden anladıklarımıza ne kadar güvenebiliriz? Eğer karşı tarafın beden dilini çözmek istiyorsak, önce dinlemeyi öğrenmeliyiz ![]() ![]() Bazı göz hareketlerinden karşı tarafın memnun olup olmadığını anlayabiliriz ![]() ![]() ![]() Kolları kavuşturma hareketinin bir başka anlamı daha vardır: Birine bir suçlama yöneltirseniz, bir müddet sonra kollarını ve bacaklarını kavuşturduğunu görürsünüz ![]() ![]() ![]() Biz derslerde öğrencilerimize ?Hiçbir şekilde elinizi kolunuzu bağlayıp enerjinizi kapatmayın? diyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Beden dili ülkeden ülkeye değişir mi? Beden dili profesyonel hayatta dünyanın her yerinde aynıdır ![]() ![]() ![]() ![]() İnanışlar, gelenekler, yıllardan beri süregelen gündelik hayat gibi daha kapalı anlamda dünya üzerinde beden dili fark ediyor; ama profesyonel, yani evrensel anlamda fark etmiyor ![]() Söylenenler ve hareketler bağdaşmıyorsa hangisine güvenmek gerekir? Karşınızdakinin beden dilinden anladıklarınıza kalbinizle yüzde yüz güvenebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Söylenenlerden ziyade hareketlere güvenmek gerekir; çünkü sözlerle kandırmak kolay, hareketlerle kandırmak ise zordur ![]() ![]() Dilek Öztekin |
![]() |
![]() |
|