![]() |
Son Söz Söyleme Hastalığı Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Son Söz Söyleme Hastalığı Hakkında BilgiSon Söz Söyleme Hastalığı Hakkında Bilgi Roland Barthes: "Ağız kavgasında her karşıt 'son sözü' söylemeyi düşler ![]() ![]() Son sözü söylemek yetkinleşememiş insanın her koşulda ve her konuda yana tutuşa mevzuya dalıp son sözü söyleme dürtüsü ile kendini küçük düşürmesidir ![]() ![]() ![]() ![]() "Son sözü söyledim ve tartışmayı nasıl da bitirdim? ?Son noktayı ben koydum? ?Nasıl konuştum bak herkes oturdu yerine? gibi şişkin söylemler son söz hastalarının düşünce yapısını oluşturur ![]() ![]() ![]() Her tartışmada veya forum ortamında dikkat çekmek ?Ben de varım? diyerek atılmak ortak özellikleridir ![]() ![]() ![]() ![]() Nevi şahsına münhasır bir şahsiyet ortaya çıkar ve mağrur biçimde kendine biçtiği paye etiket deneyim tecrübe ile makamını da kullanarak yaptığını kendine hak görür ve kendince son sözü söyler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendini fazlası ile önemseyen bu ?Son sözcü? kitleden sonra onların savunduğu fikre zıt herhangi bir fikir ezkaza savunulursa egosal itici gücü ile dayanamayarak mutlaka tekrar devreye girerler ![]() ![]() ![]() Fikir paylaşmak katkıda bulunmak yorum yapmak tartışmak elbirliği ile bir yere ulaşmak çok önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ?Son Sözcü??nün yarıştığı bilgelik yarışı değildir ancak sahip olduğu bilgiyi de bu kişisel yarışında kullanabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ?Çekip giderken kendi kendime şunu söylüyordum: Ben bu adamdan daha bilgeyim ![]() ![]() ![]() Berk Yüksel |
![]() |
![]() |
|