|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aşırı, etkiler, insan, nasil, psikolojisini, sıcaklar |
![]() |
Aşırı sıcaklar insan psikolojisini nasil etkiler??? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşırı sıcaklar insan psikolojisini nasil etkiler???Aşırı sıcaklar insan psikolojisini nasil etkiler??? Aşırı sıcakların insan psikolojisini olumsuz etkilediğine ilişkin veriler olduğu açıklandı ![]() İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Çırak, yaptığı açıklamada, küresel ısınmanın son yıllarda hava sıcaklıklarında meydana getirdiği artışın insan psikolojisi üzerinde etkisine ilişkin kapsamlı bir araştırmanın henüz yapılmadığını söyledi ![]() İklim değişikliklerinin ve yüksek sıcaklıkların insan psikolojisi üzerinde etkisi olduğunu belirten Çırak, "Bu konuyla ilgili bazı veriler var, ama çok net sonuç veren veriler değil ![]() sıcaklıkların, ekolojik değişmelerin, ısıdaki değişmelerin, iklimdeki değişmelerin insanın psikolojik yapısı, sağlığı, davranışları üzerine mutlaka etkisi var" dedi ![]() Sıcakların artmasının insan psikolojini etkilemesinin ısının maddeyi değiştirmesi gibi doğrudan bir etki oluşturmayacağını anlatan Çırak, şöyle devam etti: "Bu değişiklikler belki yavaş yavaş oluşan hızlı olmayan değişiklikler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşırı sıcakların bireylerde bazı olumsuz davranışlara yol açtığıyla ilgili bazı bulguların olduğuna dikkati çeken Çırak, "Bazı bulgular da aşırı sıcakların insanları gevşettiği, biraz uyuşturduğunu gösteriyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|