Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elektrik, etk, ilkyardım, kimyasal, madde, yanıklar, yanıklarda, ısı, yüksek, ışın

Yanıklarda İlkyardım Yanıklar, yüksek ısı, kimyasal madde, elektrik ve ışın gibi etk

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yanıklarda İlkyardım Yanıklar, yüksek ısı, kimyasal madde, elektrik ve ışın gibi etk

Yanıklarda İlkyardım

Yanıklar, yüksek ısı, kimyasal madde, elektrik ve ışın gibi etkenler sonucu oluşan yumuşak doku yaralanmalarıdır(hasarlarıdır)

TERMAL (YÜKSEK ISI) YANIKLARI

Vücut, zarar görmeden dayanabileceği ısıdan daha yüksek ısıya maruz kaldığında, maruz kalan kısımda oluşan yanıklardır

Yanıkları oluşturan etkenler :

YÜKSEK ISI

ALEV YANIKLARI : Kibrit alevi, endüstriyel yangınlar vs sonucu oluşan yanıklardır Özellikle kolay tutuşan giysiler varsaderin yanıklar ve soluk yolunda sorunlar meydana gelir

SICAK NESNELER : Soba, ütü vBulletin ile temas sonucu ya da güneş altında uzun süre korumasız kalmakla oluşur Bu tip yanıklar derin olmaz çünkü, refleksler bu durumlarda kişilerin korunması sağlarlar ancak kişinin bilinci kapanırsa tehlikeli olabilir

KIZGIN SIVILAR : Haşlanmalara neden olurlar Haşlanmalar alev yanıkları kadar derin olmazlarsa da kızgın yağ ve kaynar su ile uzun süre temas derin yanıklar oluşturur

Ender rastlanılan bir diğer yanık kaynağı da patlamalar sonucu oluşan ani alev yanıklarıdır Kişi çok kısa sürede çok yüksek ısıya maruz kalır Bu tip yanıklarda, kişilerde, yanıktan ziyade patlama sonucu oluşan yaralanmalar görülür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com