|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlamı, belirtileri, ilkyardım, kelime, nedir, nelerdir, şok, şoklarda |
![]() |
Şok Nedir? Şoklarda İlkyardım şok belirtileri nelerdir ŞOK NEDİR? Kelime anlamı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şok Nedir? Şoklarda İlkyardım şok belirtileri nelerdir ŞOK NEDİR? Kelime anlamıŞok Nedir? Şoklarda İlkyardım şok belirtileri nelerdir ŞOK NEDİR? Kelime anlamı SARSILMA demektir ![]() ![]() BELİRTİLERİ: Kaza yerinde sessiz, sakin, hiç hareket etmeyen bir yaralının şuuru genelde yerinde olmayabilir ![]() Rengi soluk, Vücudu soğuk ve terli, Gözleri göz çukuruna batmış şekilde, sanki burnu sivrilmiş gibidir ![]() Nabız zayıftır ve hızlıdır ![]() ![]() YAPILMASI GEREKENLER - Uygun bir yere sırt üstü yatırınız ![]() - Etrafındaki kalabalığı dağıtınız ![]() - Az hareket ettirmeye çalışınız ![]() - Beynin kan dolaşımını ve çalışmasını kolaylaştırmak için, başta kanama yoksa başı aşağı getirip, ayak ucunu kaldırınız ![]() - Yakasını, kemerini, gömleğini gevşetiniz ![]() - Solunum yolu tıkanıklığı varsa gideriniz ![]() - Gerekirse yapay solunum ve kalp masajı yapınız ![]() - Kanaması varsa kanamayı durduracak önlemi alınız ![]() - Kırık varsa tahta parçası ile tespit yapınız ![]() - Soluk almakta güçlük çekiyorsa baş ve göğüs kısmını hafifçe yükseltiniz ![]() - İhtiyaç durumunda dudakları ve dili birkaç damla su ile ıslatınız ![]() |
![]() |
![]() |
|