Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitkiler, gelir, hastalığa, hastalıklara, iyi, yiyecek

hangi hastalığa hangi yiyecek, hangi hastalıklara hangi bitkiler iyi gelir,hangi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

hangi hastalığa hangi yiyecek, hangi hastalıklara hangi bitkiler iyi gelir,hangi



hangi hastalığa hangi yiyecek, hangi hastalıklara hangi bitkiler iyi gelir,hangi yiyecek hangi hangi hastalığa


Hangi hastalığa hangi yiyecek iyi gelir?






GRİP İÇİN

Satsuma: (Küçük portakal) İçerdigi folik asit ve C vitamini sayesinde öksürügü ve kanli tükürükleri keser Ayrica kan pihtilasmasina karsi en etkin dogal yiyecek oldugu için ileri yaslarda felç ya da kalp krizi riskini de azaltir


Tarçin: Yemeklere girmis olabilecek E-coli bakterisinin vücutta yayilmasini engeller Mideyi düzene sokar Kusmayi engeller Hatta bal ya da limon suyuyla birlikte alindiginda bogazdaki yanmalari keser


Hardal: Içindeki singrin maddesi, midenin gaz çikarmasina yardimci olur Sindirim sistemini düzenler, mide agrilarini giderir En fazla bir çay kasigi alinmalidir


Nane: İçerdigi mentol, midenin normallesmesine neden olur Vücuda giren grip mikrobuna karsi savastigi gibi, ileri yaslarda ülsere yakalanma riskini de azaltir Nane çayi, bas agrisi, grip, stres gibi hastaliklarin yani sira mide yanmasina da bire birdir


DEPRESYON İÇİN

Avokado: ( Sindirimi çok rahat olan bu meyvayi özellikle yeni dogmus bebeklerin ilk mamasi olarak tavsiye ederiz Içerdigi E vitamini kalbe iyi gelir, yüksek potasyum da dinç tutar ve insani depresyona sokan uyusukluluk ve rahatligi üzerinden atar Vücudun kolesterol oranini ayarlar Teninizin sürekli hücre yenilemesine neden olur (Zayiflamak isteyenler dikkat: Yag orani bir çikolata kadar yüksek olan avokadoyu yememenizi öneririz)


Çikolata: Sütlü çikolatalari tercih edin Çünkü içerdigi kakao yagi, magnezyum, E vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psIkolojik rahatlik saglamasina yardimci olur Migreni olanlar çikolatadan uzak durmalidir


Istiridye: Içindeki demir, sperm sayisini ve insanin seks gücünü artirir A, B12 ve C vitaminleri içerir Beyin için en faydali yiyecek olan istiridye, enerji verir (Dikkat: Kolesterol orani birçok baligin iki katidir)


Patates: Orta boy bir patates,bir insanin bir gün içinde almasi gereken C vitaminini içerir Beyindeki serotonin adli kimyasal maddenin kendisini yenilemesini saglar

IDRAR YOLLARI

Nane: Idrar söktürücü özellige sahiptir Içerdigi mentol, midenin normal islevini görmesine neden olur Vücuda giren grip mikrobunakarsi savastigi gibi, ileri yaslarda ülsere yakalanma riskini de azaltir Sabahlari mide bulantisini keser Nane çayi, bas agrisi, stres gibi hastaliklarin yani sira mide yanmasina da bire birdir Ancak nane çayini aç karnina degil, tok karnina içiniz


Elma: Içindeki C vitamini ve pektin oldukça faydalidir Kolesterolü düsürür, sindirim sistemini düzenler ve idrar ve hacet yollarindaki sorunlari giderir

Kepekli ekmek: B3 vitamini, demir, potasyum ve folik asit içerir Çok fazlasi idrar yollarina zarar verirken, günde 2 dilim yemek iyi gelir


ALERJİ İÇİN

Kayisi: Içindeki betakarotene adli madde hücrelere saldiran molekülleri kontrol altina alarak,kanseri önler Bir kayisi ne kadar parlaksa, içindeki betakarotene orani o kadar yüksektir Içerdigi kalsiyum ve magnezyum, girtlak yanmalarini engeller Kuru kayisiya rengi bozulmasin diye eklenen sülfür dioksit, astim gibi alerjilere iyi gelir


HEMOROID (BASUR)

Hindistan cevizi: Içerdigi myristin adli madde kusmayi engeller, basur tedavisinde birebirdir (Dikkat! Ancak fazlasi basur için tehlikelidir)

KARIN AGRISI

Papatya çayi: Bagirsak yollarinda toplanan gazi çikartir, sindirim sistemini düzenler, mide agrisini keser


KARACİĞER

Enginar: Cynarine adli madde sayesinde en sert yiyecekleri dahi sindirimine yardimci olurKaraciger hastalarinin yani sira romatizma, artirit ve gut hastaligina yakalananlarla, hamilelere siddetle tavsiye ederiz


Meyan kökü: Dünya üzerinde birçok kabile yüzyillardir ülser, artirit, bronsit ve karaciger rahatsizliklarina karsi meyan kökünü ?dogal ilaç? olarak kullanir Adrenalini yükseltir, insanin strese girmesini engeller, kan basincini düsürür


Zerdeçal: Karaciger rahatsizliklarinin yani sira sindirime de yardimci olur


DİŞ

Ekmek: Sekerli yiyecek yenildiginde içindeki asitler dislere her 20 dakikada bir saldirir Ekmek,disleri korur Gün boyunca 6 ila 11 dilim ekmek yiyin


Meyve: (Her çesit) Günde 2 ila 4 ögün meyve tüketin


Sebze: (Her çesit) Günde 3 ila 5 ögün tüketin


Yogurt veya beyaz peynir: Eger yemekler arasi atistirirken dis sagliginizi düsünüyorsaniz,kalsiyum deposu olan bu iki yiyecegi tercih edin


Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir Zengin bir potasyum kaynagidir Bu mineral, kalbin düzenli olarak çalismasini ve tansiyonun düzenli olmasini saglar


TANSIYON

Rezene: Içerdigi potasyum sayesinde tansiyonu düzenler Saglikli kan hücreleri için gerekli olan folik asidi de bol miktarda bulundurur Rezene çayi sindirim için iyidir


Tahıl: Kan damarlarini gevseten ve rahatlatan bir tür fotosentez kimyasal maddesi içeriyor Bu sayede kanin damarlardan daha rahat geçmesini sagliyor Tahil yemek sebzelere oranla vücutta daha fazla kalori yakilmasini saglar Kalorinin azalmasi tansiyonu düzenler


Un: Yapildigi tahilin besin degerlerini içerir B vitaminleri, E vitamini, demir ve magnezyum açisindan oldukça zengindir

Karaciger: Saglikli bir bagisIklik sistemi, cilt ve keskin gözler için gerekli olan A vitamini açisindan zengindir Küçük bir porsiyonu günlük A vitamini ve demir ile aylik B12 vitamini ihtiyacini giderir


SINDIRIM SORUNLARI

Arpa: Içerdigi kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B vitamini vücuda direnç kazandirirAyrica ABD`deki bir arastirma, 6 ay boyunca her gün arpa ürünü seylerin yenmesinin kolesterol oranini yüzde 15 düsürdügünü kanitladi


Yoğurt: Günde 150 gram yogurt vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacini karsilar Meyvali yogurtlara 3 çay kasigi seker eklendigi için seker oranlari daha yüksektir Yogurttaki potasyum, kan basinci ve kalp atislarini düzenler Midenin yiyecekleri düzenli olarak ögütmesini saglar?


KİLO KAYBI

Çikolatali puding: Bu sayede vücuttaki kan istedigi protein ve mineralleri alir Ingiliz Saglik Bakanligi, kilo kaybi yasayanlarin günde 3 kez 1 hafta boyunca puding yemesini tavsiye ediyor


Peynir: 100 graminda 78 kalori bulunuyor


Yumurta: Günde 2 yumurta kadinlarin günlük protein ihtiyacinin 4`te 1`ini, erkegin ise 5`te birini karsilar A,D,E ve B vitaminleri içeren yumurtadaki selenyum maddesi, bebeklerde sindirim sorunlarini çözer, yetiskinleri de kansere karsi korur


Dondurma: Günde 2 top vanilyali dondurma yemek, insan vücudunun günlük protein ihtiyacinin yüzde 20`sini karsilar


Salam: B vitamini, demir, sodyum ve potasyum deposudur


MENOPOZ

Nohut: Sebze hormonu ?fitoöstrojen? içerir Bunlar östrojenin vücuttaki etkilerini dengeler ve menopozun yarattigi etkilere karsi korur Sebze proteininin en zengin kaynaklarindan birisidir


Kola: Kafein vücudun yorgunlugunu alir ve konsantrasyonu saglar


Üzüm: Içerdigi ?elajik? asit sayesinde menopozun neden oldugu kemik erimesine karsi korur Kandaki östrojen seviyesini yükselterek de menopoz semptomlarini en aza indirir


Kuru erik: Sadece iki-üç adet yemek dahi vücudun ihtiyaci olan antioksidanlari karsilar Idrar yollari kaslarini rahatlatir Bu da kolon kanserine karsi korur Demir, A vitamini, B6 vitamini ve potasyum içerir Içerdigi yüksek orandaki bor minerali sayesinde menopoz dönemindeki kadinlarda östrojen seviyesini dengede tutar


Tatlı patates: Adrenal salgilayan bezleri güçlendirerek vücuda enerji saglar Fosfor, magnezyum, kalsiyum, C vitamini, potasyum ve folik asit içerir


ROMATIZMA

Enginar:Vücuttaki zehiri atma etkisi sayesinde basta romatizma olmak üzere gut hastaligi ve eklem yanmasina karsi birebirdir Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir


Domates:C vitamini boldur


Tahıl: Içerdigi dogal kimyasallar, romatizmanin yol açtigi eklem yanmalari ve romatizmal agrilari hafifletir


Kekik:Timol adi verilen bir tür dogal yag, vücuttaki diger yaglarin parçalanmalarini saglar Kekik yagi banyoda sürüldügü zaman romatizma agrilarini büyük oranda azaltir


Zencefil: Uyarici etkileri kan damarlarini genisletip kan dolasimini artirarak romatizma agrilari ve yanmalari yok eder


SISTIT

Kuskonmaz:Folik asit, C ve E vitaminleri içerir Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalintilarini atmayi saglar Karaciger ve böbreklerin çalismasini kolaylastirir, destekler Bu nedenle doktorlar, sistit hastalarinin mutlaka kuskonmaz yemeleri gerektigini söylüyor


KANSIZLIK

Hurma:Türüne göre degisse de hurmalarin birçogu yüksek oranda demir içerir Besin degeri yüksek ve önemli bir enerji kaynagidirlar Dogal müshil etkisine sahiptir Kurutulmus olanlarina göre daha yüksek oranda su ve daha düsük kalori içerir


İDRAR VE BÖBREK

Pancar:Böbrekleri çalistirir Önemli bir potasyum kaynagidir Vücuttaki tuz oranini dengeler Bu sayede böbrekler ve idrar yollarinin çalismasini destekler


Kavun:Orta boy bir kavunun yarisi, günlük C vitamini ihtiyacini tamamen karsilar A vitamini ve betakaroten içerir Bunlar antioksidan, yani vücudu temizleyici etkiye sahiptir Böbrekleri rahatlatir Yüksek miktarda su ve düsük miktarda kalori içerir


DIYABET

Kuru fasulye: Lif açisindan zengin bir besindir Bu da diyabet riskini büyük oranda azaltirIçerdigi karbonhidratlari vücudun sekere dönüstürmesi uzun sürer


Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum içerir Çözünebilir lif içermesi sayesinde kandaki kolesterol oranini düsürür Bu nedenle diyabet ve kalp hastalari için kaçinilmaz bir besindir


BAŞ AĞRISI

Nane: Nane çayi bas agrilarini dindirmek için birebirdir Içerdigi mentol ve mentol dogal yaglari sayesinde mideyi rahatlatma etkisine de sahiptir


Biberiye:Kimyasal içerikleri sayesinde dogal bir agri kesici görevi görür


Çikolata: Dogal antidepresan özelligi vardir Çikolata magnezyum ve demir içerir Sinirleri gevsetici özelligi sayesinde bas agrisini dindirir


VÜCUT SU TUTMUSSA

Kuş üzümü: 100 grami günlük C vitamini ihtiyacinin tam 3 katini karsilar Antibakteriyel ve yanmayi önleyici etkileri vardir Zengin potasyum ve düsük tuz içerigi, dehidratasyonu olanlar için önemli bir dogal ilaçtir


Kabak: 100 gram kabak günlük folik asit ihtiyacinin 4`te birini karsilar Yüksek orandaki potasyum sivi-tuz dengesini saglar


Tahil: Idrar yollarini açici, çalistirici ve rahatlatici etkileri sayesinde dehidratasyonu rahatsizligi bulunanlarin mutlaka yemeleri gerekir Mideyi rahatlatici özelligi vardir


EĞER MİDENİZ RAHATSIZSA

Tarçin:Mide yanmalarini ve kusma hissini alir


Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendigi zaman mideyi gevsetici ve gazini alici bir etki yaratir Mide bulantilarini önler


Lahana: Mayalanma sirasinda laktik asit üretir Bu da sindirim sistemindeki zararli bakterileri öldürerek sindirime yardimci olur


GUT (DAMLA HASTALIGI)

Hamsi:Omega-3 yagi açisindan çok zengindir Kolesterol seviyesini düsürür Kanin pihtilasmasini önleyerek damar tikanikligi, kalp krizi ve dolayisiyla da felç geçirme riskini düsürür Haftada en az 1 kez yemek gerekir Kalp hastalari için bu miktar haftada 3-4 porsiyon olmalidir


ADET SANCISI

Muz:Içerdigi yüksek oranda B6 vitamini sayesinde kadinlarin adet dönemi sancilarini büyük oranda azaltir Dogal bir agri kesici gibidir


Tarçin:Koli basilinin üremesini önler Limon çayina balla birlikte eklenerek içildiginde hem nezlenin yol açtigi bogaz agrilarina hem de adet dönemi sancilarina iyi gelir


HAMİLELİK

Enginar:Bol miktarda folik asit ve potasyum içerir Düsük yag orani, sindirimi kolaylastirici etkisi, antioksidan özellikleri sayesinde anne adayi ve bebegin sagligina önemli faydalari vardir


Böğürtlen:E vitamini içerir Vücuttaki zararli besin atiklarinin temizlenmesini saglar C vitamini boldur Cenini korur


ÇÖLYAK HASTALIĞI

Kestane: Önemli bir enerji kaynagidir Kolayca sindirilebilir Çölyak hastalari için bugday içermeyen un kaynagi olabilir E ve B6 vitaminleri içerir yag oranlari düsüktür


TIROID

Midye:Omega-3 yagi açisindan zengin bir besin kaynagidir Içerdigi selenyum minerali tiroit bezlerinin normal isleyisi için gereklidir


FELÇ

Turunçgiller:C vitamini zengini turunçgiller içerdikleri flavonoid adli antioksidanlar sayesinde atardamarlarin, kalbin zarar görmesini önlüyor Portakal içerdigi folik asit, kalp dostu potasyum ve kalsiyum sayesinde saglikli alyuvar hücrelerinin çogalmasina neden oluyor


Hamsi:Kolesterolü düsüren ve kan pihtilasmasini önleyen Omega-3 bol bol var


ASTIM

Soğan:Sarimsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder Kükürt bilesimleri atardamarlarin zarar görmesini önler Sogan; kemik erimesine de iyi geliyor


ARTIRIT

Enginar:Enginarin en büyük özelligi toksinleri temizleme yetenegidir Bu nedenle artirit ve romatizmasi olan hastalara özellikle tavsiye ediliyor Cynarine adli madde, karaciger ve safra kesesinin rahatsizlanmasini engelliyor


STRES

Mayan kökü:Antivirüs etkisi vardir Karacigeri korur Adrenalin salgilanmasini dengeler Stresle basa çikabilmek için gerekli olan kortizol hormonunu salgilatir


ÜLSER

Lahana:Ülseri olan kisiler için tonik, yani mideyi temizleyici etki yaratir Yüksek oranda C vitamini içerir Kirmizi lahana vücutta antioksidan özellige sahip A vitamini içerir Kanseri önleyici etkiye

sahiptirÇig olarak salatalara katilmasi tavsiye edilir


KEMİK ERİMESİ

Kayisi:Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir


Süt:Kalsiyum, protein, B2-A-E-D vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynagidir Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri ve disleri güçlendirmek için çalisir Bunlarin eksIkligi kemikleri eritir


ARAÇ TUTMASI

Zencefil: Sindirime yardimci olur Mide bulantisini giderir Enerjinizi artirir Seyahatin ve otomobilde uzun süre gitmenin yol açtigi bulanti ve rahatsizliklari azaltir


CİLT SORUNLARI

Papatya:Bitkisel yag ve kimyasallar içerir Çay olarak içildiginde sindirime yardimci olur, karin agrilarini dindirir Sicak bir banyonun ardindan hazirlanacak papatya çayi torbalari, egzamanin neden oldugu kasinti ve yanmalari alir


Acı pul biber: Portakaldan 3 kat daha fazla oranda C vitamini içerir Capsantin adli kimyasal madde zona hastaliginin neden oldugu agrilari dindirmek için yapilan kremlerde kullanilir


Portakal suyu:Bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacinizin tamamini karsilar Içindeki potasyum vücudun su dengesini korur; cildin kurumasini, kirisIkliklarin meydana gelmesi önler


Portakal yağı:Susam yagiyla karistirilarak kullanildiginda iyi bir cilt yagi elde edilirAyrica;selülitli bölgelere portakal yagiyla masaj yapilmasi tavsiye edilir


LAKTOZ DAYANIKSIZLIĞI

Badem:Yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, E vitamini, B2 vitamini, antioksidan içerir Bu nedenle laktoz (süt sekeri) dayaniksizligi bulunan ve günlük gidalar yiyemeyen kisiler için badem ideal bir besin kaynagidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.