Sağlıklı Kilo Almanın Yolları Nasıl Kilo Alınır Kilo Almak İçin Neler Yapılmalı Gün |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sağlıklı Kilo Almanın Yolları Nasıl Kilo Alınır Kilo Almak İçin Neler Yapılmalı GünSağlıklı Kilo Almanın Yolları Nasıl Kilo Alınır Kilo Almak İçin Neler Yapılmalı Günümüzde hep kilo verme sorunuyla karşı karşıyayız Fakat zayıf durumda olup, bir türlü kilo alamayanların sayısı da bir hayli fazla Öncelikle insanın kilo alamamasının birkaç sebebi vardır İnsanın eğer günlük harcadığı enerji kazandığı enerjiden fazlaysa kişi kilo alamaz Eğer kişi sigara içiyorsa yemeklerin tadını ve kokusunu tam olarak alamadığı için bir çeşit iştahsızlık oluşacaktır Eğer kişinin bağırsağında kurt varsa kişi kilo alamayacaktır Ayrıca hastalık, stres, ağrı, depresyon gibi durumlar iştahsızlığa sebep olabilmektedir İştahsızlık durumlarında kişi aç olsa da beynine tokluk sinyalleri gönderilecektir Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Almak İçin; * İnsan kesinlikle kilo alıcam diye düzensiz beslenmeye başlamamalıdır Bu yöntem kilo aldırsa bile alınan kilo bir işe yaramıyacak, sadece karında bir şişlik meydana getirecektir * Kişi hergün 3 ana öğün, 3 ara öğün olucak şekilde günde 6 öğün beslenmelidir Öğünlerin atlanmaması çok önemlidir *Yemekten önce spor yapılmalıdır özellikle yürüyüş, koşu, şınav, mekik yapılmalıdır Bu hem iştahı açar hem de alınan kilonun sağlıklı bir şekilde alınmasını sağlar *Süt ve süt ürünlerine, et ve et ürünlerine ağırlık verilmelidir *Tüketilen karbonhidrat miktarı artırılmalıdır *Süte bal, şeker, pekmez, reçel ilave ederek içebilirsiniz *İçecekler yemek esnasında değil, yemekten 30 dk önce veya 30 dk sonra içilmelidir *Asitli içecekler yerine taze meyve suları tüketilmelidir *Yatmadan önce yemek yenmelidir veya herhangi bir tatlı yenmelidir *Yemeklerden sonra tatlı yenmelidir *Kilo alıcam diye çok yağlı yemekler yenmemelidir Yağ ile alınan kilo sağlıksız bir kilodur *Fındık, fıstık, badem, ceviz vBulletin tüketilmelidir *İçine şeker katılarak yoğurt yenmelidir *Hergün yumurta yenmelidir *İştahsızlık durumlarında açlığa göre değil, öğün saatlerine göre beslenilmelidir *Yiyecekler haşlama, fırında pişirme, buğulama, ızgara yapma yöntemleri ile hazırlanmalıdır *Katı yağlar yerine sıvı yağlar tercih edilmelidir |
|