|
|
Konu Araçları |
karpuz, meyveden, meyveleri, meyvelerin, tüketimi, yaz, yazlık, yemeli |
Hangi meyveden ne kadar yemeli? Yazlık Meyvelerin tüketimi, KARPUZ: Yaz meyveleri |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi meyveden ne kadar yemeli? Yazlık Meyvelerin tüketimi, KARPUZ: Yaz meyveleriHangi meyveden ne kadar yemeli? Yazlık Meyvelerin tüketimi, KARPUZ: Yaz meyveleri arasında su oranı en yüksek ve en çok tüketilen meyvedir Ayrıca potasyum, A vitamini içeriği yüksektir Karpuzun 1/8 orta boy diliminin bir meyve olduğunu bilmekte fayda var Su oranı yüksek diye kalorisiz değildir KAVUN: Potasyum ve C vitamini açısından zengin bir meyve 100 gram kavun, günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık yüzde 40'ını karşılıyor Bir orta boy kavunun 1/8'i bir meyveye eşittir KİRAZ: Yaz meyveleri içinde tüketim miktarının en fazla olduğu meyvedir Çoğu kişinin için 1 kilo kirazı tek başına yemesi çok da zor değildir Bu nedenle tüketirken dikkat edilmesi gereken bir meyvedir 12 kirazın, bir küçük elmaya denk olduğunu bilmekte fayda var Ancak kirazın güçlü bir antioksidan olduğunu, kabızlığı önlemeye yardımcı olduğu, idrar söktürücü özelliği olduğu da bilinmelidir ŞEFTALİ: Şeftali de beta-karoten, potasyum ve posa açısından zengin bir meyve 1 orta boy şeftali, bir meyveye eşit olması nedeniyle diğer yaz meyvelerine oranla daha düşük kalori içerir Kış meyveleri gibi bir porsiyonu doyurucudur Yaz aylarında görülen ishallerin de çaresidir ERİK: Bir porsiyon tüketmek için 10 adet erik yeterlidir Tadını güzelleştirmek için tuz kullanılmamalıdır Erik bol miktarda sodyum içerir KAYISI: Kabızlık sorunu çekenler için çok ideal bir meyvedir Ayrıca, demir içeriği yüksek olması nedeniyle özellikle adet dönemlerinde kadınların tüketmesi önemlidir 3 adet kayısı bir meyveye eşit ÇİLEK: 100 gram çilek günlük C vitamini ihtiyacımızın tamamını karşılayabilir Bu nedenle önemli Ancak şekerli yenilmemelidir Çileğin yaklaşık 125 gramı bir meyveye eşittir Doğadan bize sunulan tüm meyveleri uygun miktarlarda tüketmekte fayda var Mevsiminde, uygun miktarda ve çeşitli olarak tüketmeliyiz |
|