|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
iyotlu, iyotsuz, kimler, kullanmalıyız, kullanımı, tuz, tuzu, yemeklerde |
![]() |
Tuz ve Kullanımı Yemeklerde Hangi Tuzu Kullanmalıyız? İyotlu ve İyotsuz Tuzu Kimler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuz ve Kullanımı Yemeklerde Hangi Tuzu Kullanmalıyız? İyotlu ve İyotsuz Tuzu KimlerTuz ve Kullanımı Yemeklerde Hangi Tuzu Kullanmalıyız? İyotlu ve İyotsuz Tuzu Kimler Yemelidir? Türkiye'de bölgelere göre değişmek üzere % 5-45 oranında guatr vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1) Kimler İyotlu Tuz Yemelidir? Vücudumuzda boynumuzun ön tarafında bulunan tiroid bezinin yeterli hormon salgılayabilmesi için günlük en az 150 mikrogram iyotun gıdalar ve suyla alınması gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() 2) Kimler iyotsuz tuz yemelidir? Nodüler guatrı, Hipertiroidisi (tiroid bezi çok çalışanlar veya zehirli guatrı olanlar), hipotiroidisi (Tiroid Bezi az çalışanlar) olan hastalar özellikle İYOTSUZ TUZ yemelidirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|