|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hasta, ilkyardım, kazalar, taşıma, yaralı, yöntemleri |
![]() |
Kazalar ve İlkyardım Hasta ve Yaralı Taşıma Yöntemleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kazalar ve İlkyardım Hasta ve Yaralı Taşıma YöntemleriKazalar ve İlkyardım Hasta ve Yaralı Taşıma Yöntemleri Bir hastayı ya da yaralıyı güvenli biçimde taşımak için çeşitli yöntemler vardır ![]() ![]() Beşik yöntemi : Zayıf hastaların ya da çocukları taşımak için bir kolunuzu kalçanın altından geçirip öteki kolunuzla bel üstünden sırta doğru kavrayarak kucaklayın ![]() ![]() Sürükleme yöntemi : Yaralı ya da hasta ayağa kalkacak durumda değilse ve hemen bulunduğu yerden uzaklaştırılması gerekiyorsa kollarını göğsünün üzerinden çapraz toplayın ![]() ![]() Omuzlama yöntemi : Bilinci yerine ve yürüyebilecek durumdaki hastayı ayağa kaldırın ![]() ![]() ![]() Sırta alma yöntemi : Hasta ağır değilse ve sarsılmasının pek sakıncası yoksa öne geçip çömelerek iki kolunu boyununuzun iki yanıdan tutup göğsünüzün önünde kavuşturun, sonra ayağa kalkıp, hasta sırtınızda olduğu halde yürüyün ![]() Dört el oturağı : Bu yöntem, bilinci yerinde ve kollarıyla tutunma yeteneği olan hasta için iki kişiyle birlikte uygulanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki el oturağı : Hasta yaralı veya bitkin durumda ise bu yöntem uygulanır ![]() ![]() ![]() ![]() İtfaiyeci taşıması : Bu yöntem hastayı taşırken bir elin boşta kalması gerekiyorsa uygulanabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|