|
|
Konu Araçları |
faydaları, gelirkarabiberin, iyi, karabiber, karabiberin, neye, yararları |
Karabiberin Faydaları - Karabiberin Yararları - Karabiber Neye iyi gelir-Karabiberin |
06-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karabiberin Faydaları - Karabiberin Yararları - Karabiber Neye iyi gelir-KarabiberinKarabiberin Faydaları - Karabiberin Yararları - Karabiber Neye iyi gelir-Karabiberin Tarihçesi karabiber Sıcak bölgelerde yetişir Aynı ağacın baharat olarak kullanılan meyvesi ufak tefek sevimli kimseler için kullanılır Kara biber genellikle kısa boylu bir agaççık türüdür Yaprakları çoğu zaman meşin gibi sert ve kulakcıklı, çiçekleri sarkık tırtılsı başak durumunda, meyvesi üzümsüdür Karabiber yakınındaki ağaçlara sülükleri ile sarılır Ana yurdu Hint Yarımadasıdır Bütün tropik Asya?da ve Amerikanın ekvator Bölge?sinde Meyveleri için yetiştirilir ve meyveleri de kurutulup karabiber tanecikleri haline getirilir Gibi türleri yaprakları için limonluklarda yetiştirilir Ezacılıkta karabiber eskiden deriye kan çekip kızıştırmak için kullanılırdı Mutfakta karabiber salça, salamura, yemek harcı, konserve gibi yiyeceklerle kullanılır Tarımda karabiber Akdeniz ülkelerinde Helenistlik çağdan beri biliniyordu Bu ülkeler karabiberleri Araplardan satın alıyorlardı Kara biberden alkol uygulanarak yakıcı derecede acı bir reçine elde edilir Karabiberi çok kullanan bir kimsenin midesindeki rahatsılğın sebebi de bu maddedir Felipe 2 Portekiz kralı olunca (1580) Hindistanlılardan borçlarını karabiber olarak ödemelerine izin verdi Bu durum bize karabiberin tarihteki önemini gösteriyor XVII YY ?da diğer sömürge ülkeleride bu baharatı yetiştirmeye başladığı için Felemenkliler üstün karabiber tekelini kaybettiler Bu tarihten sonra karabiber üretimi daha geniş bölgelerde yapılm Aya başlandı Başlıca Karabiber Türleri Salvak, Malabar Beyaz Karabiber Karabiberin Faydaları sindirim sistemini düzenler Prostata iyi gelir idrar söktürücüdür iştah açar enerji verir Afrodizyak etkisi vardır, Yemeklere harika bir lezzet verir kansızlık için idealdir Alıntı |
|