|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
baklagiller, baklagillerin, faydaları, hastalıklar, yararları, önlediği |
![]() |
Baklagillerin faydaları, Baklagiller ve yararları, baklagillerin önlediği hastalıklar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baklagillerin faydaları, Baklagiller ve yararları, baklagillerin önlediği hastalıklarBaklagillerin faydaları, Baklagiller ve yararları, baklagillerin önlediği hastalıklar, Baklagiller ürünlerinin yararları Beslenme; sadece psikolojik veya sosyolojik bir olay olarak algılanmamalı, bunun fizyolojik açıdan çok daha büyük bir önem taşıdığı unutulmamalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnızca haşlanıp servis edildiğinde pek fazla lezzetli olmasa da diğer besinlerle bir araya getirildiğinde tat bakımından çok farklı lezzetler elde edilebilir ![]() ? Tek başına veya diğer besinlerle karıştırılarak mercimek, ezogelin veya Minestrone çorbası vBulletin hazırlanabilir ![]() ![]() ? Yeşil salatalara haşlanmış fasulye eklenebilir ![]() ? Zeytinyağlı kuru barbunya, humus ve fava şeklinde mezeler hazırlanabilir ![]() ? Makarna soslarında biftek veya tavuk etiyle fasulye gibi baklagiller püre haline getirilerek domates, biber, fesleğen, kekik, sarımsak gibi ilavelerle hazırlanabilir ![]() Kuru baklagiller belirli oranlarda tahıllarla karıştırılır ve iyi pişirilirse, proteinin biyoyararlılığı artar ![]() ![]() ![]() ![]() C vitamini kaynakları ile birlikte yendiğinde demirin biyoyararlılığı yükselir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dışkılama sayısını ve sıklığını artırarak kabızlığı, dolayısıyla kalın bağırsak kanserini önleyici etkiler gösterir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|