|
|
Konu Araçları |
buğday, çimi, çiminin, faydaları, yararları, yetiştirilir |
Buğday çiminin faydaları, Buğday çimi nasıl yetiştirilir? Buğday Çimi Yararları |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Buğday çiminin faydaları, Buğday çimi nasıl yetiştirilir? Buğday Çimi YararlarıBuğday çiminin faydaları, Buğday çimi nasıl yetiştirilir? Buğday Çimi Yararları Buğday çimi insan sağlığı ve genç kalmak için bulunmaz fırsattır,ilaçtırYorgunluğa,yaşlılara,hals izlere, kalp ve damar hastası olanlara en iyi ilaçtırYılda en az iki kez onar gün arayla buğday çimi yapın ve yiyin 100 gramında; *Kemik gelişimini sağlayan 250 mg Flour,1100 mg fosfor,450 mg magnezyum,300 mg kükürt,400 mg potasyum,6 mg çinko,8 mg demir,1 mg bakır,10 mg kobalt,10 mg mangan ve yeter miktarda silisyum gibi mineraller bulunur *Çok miktarda B1,B2,B3,B6,12 vitaminleri ile A vitamini ve az miktarda C vitamini bulunur Yapılışı Buğdayı yıkayın,bir kapa koyup üzerleri örtülünceye adar su ilave edinTaneler su altında kalsın ve suyu emsinSu azaldıkça,üstlerini öretecek kadar su ilave ediniz 48 saat sonra süzün ve taneleri derin olmayan bir kaba yayınızTanelerin yarısı açıkta kalacak şekilde su ilave edinizBir iki gün sonra çimlenirlerBu işlem sarımtırak,yeşilimsi çimleri koparıp sütle iyice karıştırarak için gerekiyor BUĞDAY ÇİMİNİN ÖNEMLİ FAYDALARI 1 Buğday çimi suyu %70 klorofil içerir 2 İsviçre'deki ünlü Bircher Benner Clinic?in kurucusu, "müsli"yi icat eden, araştırmacı bilimadamı Dr Max Bircher, klorofili "Konsantre Güneş Gücü" olarak isimlendirmiştir 3 Klorofil hücre ve dokulara nüfuz ederek onları temizler, canlandırır ve yeniden yapılanmalarına destek olur 4 Klorofil vücuttaki ilaç artıklarını ve kimyasalları temizler 5 Klorofil vücuttaki toksinleri nötralize eder "zararsız" hale getirir 6 Klorofil karaciğeri temizler 7 Buğday çimi, havuç suyu ve diğer meyve ve sebzelerle karşılaştırıldığında MUHTEŞEM bir toksin attırıcıdır Dr Earp Thomas yaklaşık 6,8 kg buğday çiminin toksin attırıcı etkisinin yaklaşık 158,8 kg havuç, marul, kereviz vBulletin sebzeye eşit güçte olduğunu belirtmektedir 8 Dr Max Bircher'e göre "Klorofil; kalp ve damar sistemini güçlendirir, bağırsakları, rahmi ve akciğerleri olumlu etkiler Bu nedenle de, canlandırıcı etkileri dikkate alındığında, başka hiçbir gıda ile karşılaştırılamayacak kadar güçlü bir toniktir'' 9 Dr Ann Wigmore buğday çimini 30 yıl boyunca hastalarının kronik rahatsızlıklarının tedavisine destek amaçlı besin olarak kullanmıştır 10 Klorofil kan şekeri problemlerinin tedavisinde etkilidir 11 Klorofil ışığın oluşturduğu ilk üründür ve herhangi bir elementin içerdiğinden daha fazla ışık enerjisi içerir 12 Dr Bircher'e göre, doğa klorofili (buğday çimini) vücudu temizleyen, zehirli maddelerin nötralize edilmesini,zararsız hale getirilmesini sağlayan ve canlandırarak yeniden yapılanmasına (yenilenmesine) destek olan bir madde olarak kullanmaktadır 13 1940 yılında DrBenjamin Cruskin American Journal of Surgery?de klorofili; * Kötü kokuların giderilmesi * Bakteri enfeksiyonlarının giderilmesi * Yaraların iyileşmesi * Cilt naklinde doku adaptasyonunun hızlandırılması * Kronik sinüzit tedavisi * Kronik iç kulak iltihaplanma ve/veya yangı tedavisi * Varis damarlarının tedavisi * Bacak ülserlerinin tedavisi * İltihaplı isilik tedavisi * Kabuklu cilt kabarıklıklarının tedavisi * Rektum (anal) yaraların tedavisi * Rahim boynu yangılarının tedavisi, * Vajinal parazit enfeksiyonlarının tedavisi * Tifo, karahumma ateşini düşürme ve * İrin akma durumlarının birçoğunun tedavisi için önermiştir 14 Bilimsel çalışmalar klorofilin, zararlı bakterilerin büyüme ve yayılımını engellediğini ispatlamıştır 15 Klorofil aynı zamanda antibakteriyel olduğu için gerektiğinde vücudun hem içten hem de dıştan tedavisine/iyileşmesine ve sağlıklı kalmasına destek olur 16 Klorofil pek çok bitkiden elde edilebilir, ancak buğday çimi en çok tavsiye edilen gıdadır, çünkü insanın ihtiyacı olan 100 den fazla besin içerir Eğer organik toprakta yetiştirilirse toprakta var olan 102 mineralden 92'sini emerek kendi bünyesine alır 17 Buğday çimi klorofil içeren tüm yeşil bitkiler gibi yüksek miktarda oksijen içerir Beyin ve tüm vücut dokularının işlevlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri bol oksijenli bir ortamda mümkündür 18 Buğday çimi suyu aknelerin iyileşmesini sağlar ve hatta 7-8 ay düzenli tüketim sonrasında yara izlerinin kaybolmasına bile destek olur Tabii bunun için aynı zamanda sağlıklı beslenme de şarttır 19 Klorofil tüm bitkilerin hayatı için temel olan maddedir 20 Tanınmış Beslenme Uzmanı Dr Bernard Jensen vücudun buğday çimi suyunu sadece birkaç dakika içinde ve oldukça düşük miktarda enerji harcayarak sindirebildiğini belirtmektedir 21 Buğday çimindeki klorofil kan akışını yeniden düzenler Değişik hayvanlarla yapılan testler klorofilin hiçbir toksik yan etkisi olmadığını ispatlamıştır Kandaki kırmızı hücrelerin sayısı 4-5 günlük klorofil tüketiminden sonra normal seviyelerine yükselir ki bu ileri düzeyde anemi hastası veya kan sayımı düşük olan hayvanlarda yapılan testlerle de ispatlanmıştır 22 Doğurganlığı düşük inek ve boğalara sahip olan Amerikalı çiftçiler hayvanların doğurganlığını artırmak amacıyla hayvanları buğday çimi ile beslerler, çünkü klorofilin içerdiği yüksek miktardaki magnezyum seks hormonlarını onaran enzimleri yapılandırır 23 Buğday çimi "çim suyu faktörü" içerir ki bu madde otobur hayvanların hayatını sürdürebilmesi açısından gereken önemli maddelerden biridir 24 Buğday çimi suyu vücudu temizleyen bir deterjan gibi hareket eder ve deodorant olarak da kullanılır, en önemlisi arkasında zararlı kalıntı bırakmaz 25 Ham işlenmemiş saf klorofil içeren buğday çimi suyu, hiçbir toksik yan etkisi olmaksızın vücuttaki toksinlerin atımı açısından da çok faydalıdır 26 Günlük beslenmeye ilave edilen küçük bir miktar çim suyu diş çürümelerini önler 27 Ağızda 5 dakika tutulan buğday çimi suyu diş ağrılarını hafifletir ve diş etlerindeki zehirli maddelerin atılmasını sağlar 28 Buğday çimi ile gargara yapmak iltihaplı boğaz ağrılarını hafifletir, iyileşmeyi hızlandırır 29 Ağız apselerinde -iltihaplı durumlarda- buğday çimi suyuna batırılmış buğday çimi posasını iltihaplı bölgeye koyun veya buğday çimi çiğneyin Posayı bir süre sonra tükürerek atın 30 Buğday çimi suyu zengin bir enzim deposudur 31 Buğday çimi suyu kabızlık tedavisinde ve bağırsakların açık tutulmasında çok etkilidir 32 Sedef ve egzema gibi cilt hastalıkları için düzenli buğday çimi suyu için 33 Düzenli buğday çimi suyu içmek saçların beyazlamasını önler 34 Buğday çimi suyu her tür kan probleminin -rahatsızlığının- tedavisinde faydalıdır 35 Buğday çimi suyu mükemmel bir cilt temzileyicidir ve cilt tarafından besin olarak emilebilir Yeşil buğday çimi suyunu ılık suyla dolu küvete dökün ve 15-20 dakika küvette yatın, sonrasında soğuk suyla duş alarak durulanın -sabun kullanmayın- 36 Buğday çimi suyu hazmı kolaylaştırır 37 Buğday çimi suyu kolon duvarlarının temizlenmesi ve tedavisi için çok etkilidir 38 Buğday çimi suyu akciğerlerde asidik gazları solumak nedeniyle oluşan yaraları iyileştirebilir Klorofille artan hemoglobin üretimi sonucu hücrelere kanla daha fazla oksijen taşınabildiği için vücuttaki karbonmonoksidin vücuda zararlı etkileri minimize edilir 39 Buğday çimi suyu kılcal damarları güçlendirdiği için yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir 40 Buğday çimi suyu kurşun gibi ağır metallerin vücuttan atılımını kolaylaştırır Buğday nasıl çimlendirilir Buğday çimi üretimini Türkiye'de 25 sene önce ilk kez başlatan Kırkambar Baharat'ın sahibi Bahri Kılıç'ın üretim önerileri şöyle: Öncelikle doğal, ilaçlanmamış buğday alın Zirai buğdaylar zararlılara karşı ilaçlanmış olabileceği için dikkatli olun Aşurelik buğday çimlenmez Bir avuç buğdayı oda sıcaklığındaki içme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu süzüp genişçe bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yayın Üzerini nemli bir bezle örtüp evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın Bez ve buğdaylar kurudukça nemlendirin Buğdaylar 3-4 gün sonra filizlenmeye başlar Filizleri 2 cm uzayınca dolaba alıp, her gün 1-2 kaşık salatalara katabilir, yoğurtla veya zeytinyağı, limon, nar ekşisi gibi karışımlarla tüketebilirsiniz Çok dayanıklı olmadığı için azar azar çimlendirme yapılmalı Buğday çimi üretmek için de, yine bir gece suda beklemiş buğday tanelerini yayvan bir saksıya veya varsa bahçeye ekip üzerini toprakla örtün Çimler 10-15 cm uzayınca 1 cm yukarıdan makasla kesin Kestikçe uzayan çimlerden her gün salatanıza katın Çok ektiyseniz mutfak robotundan geçirip suyunu çıkararak kullanın Marketlerde satılan hazır çimler, büyümesini hızlandırmak için katkı maddesi katılabildiği için çok güvenli olmayabilir Pişirmeden tüketin Buğday çimi tazeyken yararlıdır Pişirecek olursanız tüm değerini kaybeder Sağlığınızı korumak için günde 2-8 yemek kaşığı kadar içmeniz yeterlidir Tedavi amacıyla kullanılacaksa günlük doz 8-16 yemek kaşığına kadar çıkarılabilir Tabi hepsi birden içilmez Bu dozlar gün içinde bölünerek alınmalıdır |
|