Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ateş, besinler, bitkiler, doğal, düşürücü

Doğal ateş düşürücü besinler, Doğal ateş düşürücü bitkiler, Doğal ateş düşürücü 10

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Doğal ateş düşürücü besinler, Doğal ateş düşürücü bitkiler, Doğal ateş düşürücü 10



Doğal ateş düşürücü besinler,

Doğal ateş düşürücü bitkiler,

Doğal ateş düşürücü 10 besin,



Doğal ateş düşürme yöntemleri


DrAlan C Logan'a göre; ateş 21 yüzyılın salgın hastalığıdır Kronik ateşin, hücreleri etkileyerek beyin sağlığını tehdit ettiğini belirten Logan, ?Beyin Diyeti? kitabında ise şöyle diyor;

?Ateş, sadece 10 yıl öncesine kadar mafsal iltihabı veya benzer hastalıklarla birlikte anılırdı Bu yargı kesinlikle değişti Bugünün bilim dünyasında ateş, kalp hastalığı, diyabet, obezite ve nöropsikiyatrik rahatsızlıklarla bile dahil olmak üzere birçok rahatsızlıkla ilişkilendiriliyor


Time dergisinin kapağında konu edilen ateş, böylelikle tarihte kendine ?Gizli Katil? ismiyle yer buldu Gerçekten de kronik ateş, tüm vücutta ve özellikle beyinde hasara yol açıyor Dönüştürülmüş ve doymuş yağlara ek olarak hareketsiz koşullarıyla Batı beslenme tarzı, ateş salgının en büyük destekçisi

Gıdasal antioksidanların eksikliği, donmuş yağ ve gıdasal şekerin aşırı tüketimi, kronik ateşi ilerletiyor

Buna karşılık kronik ateş, değerli antioksidanları tüketiyor Omega 6 yağ asitlerini (mısır, soya fasulyesi, aspur ve ayçiçeği yağı) fazla tüketmenin de ateşe yol açtığı birçok araştırmada kanıtlandı



Kronik ateş uzun vadede hassas beyin hücrelerinin direncini kırar ve sinir hücrelerinde meydana gelen esas yapısal hasarın sorumlusudur Kronik ateş, Alzheimer hastalığında görülen, bunamaya sebep olan plakaların ve nörofibril düğümlerinin üretimini arttırır Öte yandan birçok meyve, sebze ve yemeklerde kullanılan otların, güçlü ateş düşürücü özellikleri vardır Antioksidanların insanlarda ateş belirtilerini azalttığı kanıtlandı Unutmayın, balık, özellikle de yağlı deniz balığı (somon, sardalye, uskumru, ançuez) vücudunuza girebilecek en güçlü ateş düşürücü gıdadır?



KURUYEMİŞLER

Kuruyemişlerdeki tek ve çok bağlı doymamış yağlar, E vitamini ve kalp dostu sterol, ateş düşürücü bileşimler barındırır Ayrıca güçlü bir antioksidan etkisine sahiptir Haftada en az iki kez kuruyemiş yemenin koroner kalp hastalıklarından ölüm riskini önemli ölçüde azalttığı düşünülüyor Illionis Üniversitesi nörobilimcileri, kuruyemişlerin kalp sağlığına ek olarak, özellikle de bademin yaşa bağlı zihinsel performans düşüşünü önlediğini gösterdi



YEŞİL ÇAY

Yeşil çaydaki ?keteçin? adı verilen madde, önemli bir ateş düşürücüdür Journal of Immunology, 2004?te yeşil çayın ateş düşürücü ve beyin hücrelerini koruyucu özelliğinin, Multipl Skleroz (MS) hastalığının önlenmesi ve tedavisi açısından umut verici olduğunu yazdı Yeşil çaydaki kafein ve amino asitler, duygular ve zihinsel odaklanma üzerinde ani ve olumlu bir etki yaratıyor



MOR/KOYU KIRMIZI GIDALAR

Yaban mersini, vişne, nar, mor tatlı patates, mor karnabahar, siyah üzüm ve pancarı örnek verebiliriz Mor pigmentler ciddi ölçüde antioksidan koruması sağlar, sinir hücreleri arasında iletişimi güçlendirir, beyin duvarını korur, beyne kan taşıyan damarları güçlendirir Ağrıyı dindirecek kadar önemli ölçüde ateş düşürücüdür



YEŞİL GIDALAR

Bir fast-food restoran zincirinin çirkin bir afişini görmek beni hayrete düşürmüştü: Bir çöreğin üzerinde yakın plan çekilmiş dev bir hamburger fotoğrafında ?Yeşillik golf içindir? yazıyordu Buna hiç katılmıyorum Her türden koyu yeşil sebzede ateşi düşürebilen değerli bir mineral bulunur Kıssadan hisse: Kalbiniz ve beyniniz için yeşilliklerinizi yiyin



ZENCEFİL

Zerdeçal gibi ateş düşürücü ve beyin hücrelerini koruyucu özellikler taşır Hindistan ve Çin?de, baş ağrıları, mide ve bağırsak şikayetleri için kullanıldığı 2 bin 500 yıllık bir geçmişi var Zencefil, özellikle sinir duvarlarındaki yağ bileşimlerini serbest radikal saldırılarına karşı korur Sinir hücrelerini koruyucusu olduğu ve ateşi düşürdüğü için bolca tüketilmelidir



ZERDEÇAL

Araştırmalar, zerdeçalın beyin hücrelerini korumak ve duygu durumunu olumlu etkilemek gibi önemli özelliklerini ortaya çıkardı Bu kök bitkisinin içindeki aktif ?curcumin? maddesi son derece güçlü bir antioksidan ve ateş düşürücü özelliğe sahip Bilim, zerdeçalın davranışlar üzerindeki etkisinin antidepresan ilaçlarla benzer olduğunu ortaya koydu Zerdeçal, özellikle duygu durumunu düzenleyen serotonin ve dopamin gibi önemli nörotransmiterlerde arızayı önlüyor



KAHVE

Makul miktarda kafein alımının beyin üzerinde faydaları var Araştırmalar, kahvenin özellikle hücrelerdeki yağ bileşimlerini oksitlenme stresine karşı korumakta etkili olduğunu ortaya koydu Günde 1-2 fincan kahve, enerji, zindelik, özgüven, sosyal girişkenlik, iş motivasyonu ve dayanıklılığı artırır Günlük antioksidan ihtiyacını karşılamanın en keyifli yolu Japon kız tıp öğrencileri arasında yapılan araştırma, düzenli kahve içenlerde depresyon görülme riskinin daha az olduğunu ortaya koydu

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.