KeÇİboynuzu (harnup) pekmezİ |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KeÇİboynuzu (harnup) pekmezİKEÇİBOYNUZU (HARNUP) PEKMEZİ *Kalsiyum bakımından çok zengindir (sütün 3 katı) *İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir * Balgam söktürür,göğsü yumuşatır,bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça etkilidir(Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir) * Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler Mideye kuvvet verir *Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır * Yüksek doğal şekerler , zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A , B , B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır *Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yaralı etkileri bulunmaktadır Kanın zehirli maddelerini temizler *İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahiptir *Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler *İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar |
|