06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mandalina ve faydaları Mandalina: Ilıman iklimlerde yetişen tatlı, sulu ve hoş
Mandalina ve faydaları
Mandalina: Ilıman iklimlerde yetişen tatlı, sulu ve hoş kokulu bir meyveler olan mandalina, portakal ile benzer özellikler taşır ve özellikle C vitamini açısından zengindir Ayrıca, A ve B grubu vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, sodyum, demir, brom ve fosfor minerallerini içerir Mandalinanın kabuğu ise P vitamini açısından zengindir
Mandalinanın Faydaları: Kanı temizler Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur Damar setliği ve felçte faydalıdır Sinirleri yatıştırır Akşam yemeğinden sonra yenecek 1-2 mandalina uykusuzluk çekenlere faydalıdır Bağışıklık sistemini güçlendirir Grip olanlara iyi gelir
Mandalina Nasıl Kullanılır? Taze meyve olarak yenebileceği gibi reçeli de yapılabilir Ayrıca, kabuklarından esans elde edilir Özellikle Kabukları ince kıyılıp doğrudan ya da kek, pasta gibi tatlılara katılıp yenirse kalp ve damar sağlığı açısından faydası görülür
|
|
|