Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğdayçimlendirilmiş, buğdayın, çimlendirilmiş, yapımıfaydaları

Çimlendirilmiş Buğday-Çimlendirilmiş buğdayın yapımı-Faydaları

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çimlendirilmiş Buğday-Çimlendirilmiş buğdayın yapımı-Faydaları



Eğer zihnen yorgunsanız, çocuklarınızın büyümesiyle ve gelişmesiyle ilgileniyorsanız, gebe iseniz, doğan çocuğunuzu emzirmek istiyorsanız, hastalıktan yeni kalkmışsanız çimlendirilmiş buğdayı unutmayın


Yenmesi gereken normal günlük miktar 1-3 tatlı kaşığı dolusudur Başlangıçta 2-3 hafta bu miktarı aşmamalı Bu kür 2-3 ayda bir tekrarlanabilir Bu besin çok enerji verdiğinden, gergin ve sinirli olanlar sakınmalıdır Çimlendirilmiş buğdayı salataya, çorbaya, yemeklere, buğdaydan yapılmış bir bulamaca katarak yiyebilirsiniz


Çimlendirilmiş buğdayın yapımı:

Buğday geceden yıkanır, cam ya da porselen bir kâseye konur Üzerine yüzeyini bir parça örtecek kadar ılık su eklenir ve 24 saat bekletilir (Mevsim yaz ise normal ısıda su konur) Sonra süzülür ve ertesi sabaha kadar susuz bırakılır Sabahleyin buğdaylar suyla çalkalanır, yani nemli kalmaları sağlanır ve akşama kadar bekletilir Akşam yine sudan geçirilir Buğdayın sudan geçirilmesi sürekli nemli kalması içindir Buğday suyla çalkalanırken kabı ya da süzgeci silkelemeli Böylece taneler birbirinden ayrılarak aralarına hava girer ve kabarmaları kolaylaşır Buğday yazın 2, kışın 4 günde yeşerir Odanın ısısı 12C'den aşağı düşerse tohumlar asitleşir, 18C'den yukarı olursa sertleşmeye yüz tutar ve çimlenmez Çimleninceye kadar buğdayların nemli kalması sağlanmalıdır Buğdaylar 1/2 cm çimlendiğinde kullanılmaya hazırdır Çimlenen buğdayın hem tohumu, hem filizi yenir


Çimlendirilmiş buğday:

Anemi

Kolesterol

Bedenin minarellerden yoksun oluşu

Frijidite

Gebelikte

Raşitizm

Verem gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilindiği gibi ayrıca

Emzirenlerde

Çoçukların gelişimde

Yaşlanmayada iyi geldiği bilinmektedir


Çimlendirilmiş besin maddeleri genellikle çiğ yenmelidir Ancak pişirelerek de yenebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.