Hastalanmadan önce yiyin |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hastalanmadan önce yiyinHastalanmadan önce yiyin Sonbaharda hasta olmamak için Havuç nezleye, portakal astıma deva İşte diğerleri Enfeksiyonlar, grip, alerjiler, mide rahatsızlıkları, mevsim dönümüyle birlikte her sonbahar karşılaştığımız hastalıklar listesinin ilk sıralarında yer alır Ani ısı değişikliklerinin bağışıklık sistemimizi savunmasız bırakmasıyla bu hastalıklara yakalanma riski de önemli ölçüde artar Enfeksiyonlara karşı direnci yüksek bir bağışıklık sistemine sahip olmak, Ramazan ayının mevsim dönümüne denk geldiği bu dönemi sağlıklı şekilde geçirmede ayrıca önem taşıyor Sahurda ve iftarda aldığınız gıdalara ve vitaminlere dikkat edip, kaliteli bir uyku düzeni benimsediğiniz taktirde oruç tutmak, vücudu dinlendirdiği, kişiyi zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırdığı ve özellikle bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etki yapan stresten arındırıp ruhu beslediği için bu mekanizmanın kusursuz biçimde işleyişine artı değer katmaktadır GÜÇLÜ BİR BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İLE HASTALIKLARDAN KORUNUN Stresin bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkilediği ve pek çok hastalığa davetiye çıkardığı artık herkes tarafından biliniyor Farkında olmasa da stressiz bir yaşamı neredeyse olanaksız olarak kabullenen çağımız insanı mutlu ve sağlıklı bir yaşamdan giderek uzaklaşıyor Kanserden sonra en önemli hastalık olarak kabul edilen depresyon sebebiyle anti depresan ilaç kullananların sayısının ülkemizde son 4 yılda yüzde 85 oranında artması stres üzerine söyleyecek fazla bir şey bırakmıyor Elbette ki hala çevrenizde gülümseyen, gülümserken gözlerinin içi parlayan insanlar görüyor hatta imrenerek bakıyor olabilirsiniz Bu insanlar; stresle başa çıkmayı bilen, günümüz tabiriyle stres yönetimini iyi yapan insanlar olarak adlandırılıyor İç huzuru yakalayan, daha çok gülümseyen, uyurken dişlerini gıcırdatmayan, kendini seven, iyi beslenen, spor yapan, daha müşvik daha çok şükreden korkulardan arınmış, çevresinde yaşayan tüm canlıların yaşamına saygı duyan insanlar olun HASTALIKLARA KARŞI BESİNLERLE KORUNUN NEZLE: Çok çeşitli virüslerin neden olduğu bir üst solunum yolları enfeksiyonudur Soğuk algınlığı ismi ile de bilinir, çok bulaşıcı bir hastalıktır Limon, greyfurt, ananas, havuç, soğan GRİP: Genelde nezleyle karıştırılır İnfluenza virüsü ile oluşan virütik enfeksiyondur Ateş, kas ve eklem ağrıları görülür Tehlikeli olabilmektedir Domates, kayısı, elma, üzüm, kereviz<*B> SİNÜZİT: Burun etrafındaki sinüs adı verilen boşlukların iltihaplanmasıdır Baş ağrısı, burun tıkanıklığı, geniz akıntısı ve ağız kokusu yapabilir Bal, limon BRONŞİT: Soluk borusundan dallanarak akciğere yayılan hava hava borularını örten mukoza dokusunun akut yada kronik iltihaplanmasıdır Soğuk algınlığının ardından gelişir Portakal ASTIM: Krizlerinin başlıca nedeni alerjen ve virüslerdir: Krizler şeklinde öksürük,nefes darlığı ve hırıltı ile kendini gösterir Üzüm, limon, havuç, turp Elma, şeftali, üzüm, portakal ve nar bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Muz seratonin salgılar, verimliliği üretkenliği artırır Dr İsmail Ağar BUGÜN |
|