![]() |
Duyguların Geometrisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Duyguların Geometrisi![]() Önce sevdim ![]() ![]() Affetmeyi öğrendim: affetmenin, dostlarımı onla çarpmak olduğunu farkettim ![]() Pişman oldum; pişman olduğumu itiraf ettim, pişman oldukça, hatalarımı küçük, anlaşılır ve bağışlanabilir parçalara bölebildiğimi gördüm ![]() Hatırlamayı öğrendim: hatırladıkça sevgilerimin karekökünü bulup, onlardan hüznü çıkardığımı farkettim ![]() Değer vermesini öğrendim: değer verdikçe sevgilerin küpünü bulup, onları mutlulukla çarpabildiğimi gördüm ![]() İltifat etmesini öğrendim:iltifat ettikçe, insanlarla aramdaki en kısa mesafenin bir tebessümün resmettiği eğri bir çizgi olduğunu gördüm ![]() Özür dilemesini öğrendim:özür diledikçe nefretin ve öfkenin sonsuza bölündüğünü, böylece dargınlıkların limit sıfıra giderken yok olduğunu farkettim ![]() Aşık oldum, aşkı tattım: böylece bir üçgenin iç açılarının toplamının 180 dereceyi aşıp, bütün yamukları kendi içinde barındıra bildiğini gördüm ![]() Hüzünlendim:hüznü sevdim, hüznün kalbime dokunmasına izin verdim ![]() ![]() Ve bir gün öleceğim:kesinlikle öleceğim ve öldüğüm gün anlayacağım ki, yaşadığım hayat, paydası sonsuz olan basit bir kesirden ibaremiş ![]() ![]() ![]() ![]() tüm bu işlemlerin sağlamasını yapmak isterseniz, kalbinize bir bakın ![]() alinti |
![]() |
![]() |
|