|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
Şey, belli, korktuğu, milletinin, oldu, türk |
![]() |
Türk Milletinin En Korktuğu Şey Belli Oldu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Milletinin En Korktuğu Şey Belli OlduAraştırma şirketi GfK’nın, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 20 ülkede gerçekleştirdiği "Endişeler Araştırması"na göre, Türkiye'de kişisel korkular içinde "aile içinde ölüm ya da ciddi hastalık/yaralanma" yüzde 47 ile birinci sırada yer alıyor ![]() ![]() Dünyanın 5 ![]() ![]() Bu korkunun en yüksek olduğu ülke Bulgaristan ![]() ![]() ENDİŞESİ OLMAYANLAR YÜZDE 13 Türkiye’de "bir endişem yok" diyenlerin oranı yüzde 13 olarak belirlenirken "bir endişem yok" diyenlerin en az olduğu ülkeler İspanya ve Bulgaristan oldu ![]() ![]() İşsizlik, finansal kriz korkusunun en yüksek olduğu ülke yüzde 24 ile Yunanistan ![]() ![]() YA KARIM BENİ TERK EDERSE Eşten/sevgiliden ayrılma endişesinin en yüksek olduğu ülkeler Rusya ve Türkiye, en düşük olduğu ülke Yunanistan ![]() "Yaşamın gidişatı ile ilgili genel endişe" duyanların en fazla olduğu ülke Hindistan olurken, en düşük olduğu ülkeler İsviçre ve ABD ![]() Korkularını belirtenler arasında hemen hemen tüm ülkelerde kadınların oranı, erkeklere göre daha yüksek görülüyor ![]() ABD’LİLER "DİN"E SARILIYOR Araştırma sonuçlarına göre, endişeleriyle başa çıkarken "arkadaşlarıyla/ailesiyle/sevgilisiyle" konuştuğunu belirtenlerin en fazla olduğu ülke yüzde 70 ile İsveç ![]() ![]() "Arkadaşlarıyla/aileyle/sevgilisiyle" konuşarak endişeleriyle başa çıkanların en az olduğu ülkeler ABD (yüzde 31) ve Rusya (yüzde 30) ![]() Endişelerle başa çıkmada "din"i en fazla referans gösteren ülke yüzde 24 ile ABD olurken, ikinci sırada yüzde 20 ile Romanya ve Hindistan yer alıyor ![]() ![]() İNGİLİZLER, PROFESYONELLERDEN YARDIM ALIYOR Araştırmaya göre, "medikal ya da terapi olarak profesyonellerden yardım alma" eğiliminin en yüksek olduğu ülke yüzde 11 ile İngiltere ![]() "Endişelerin üstesinden gelmek için kendini zorlayanların" en fazla olduğu ülke ise yüzde 40 ile İtalya ![]() ![]() TÜRKLER, KONUŞARAK ENDİŞELERLE BAŞA ÇIKIYOR GfK’nın "Endişe Araştırması"na göre, Türkiye’de endişelerle başa çıkma yollarının en popüleri yüzde 51 ile "Arkadaşlarıyla/aileyle/sevgilisiyle" konuşmak ![]() Türkiye’de endişelerle başa çıkma yolları içinde ikinci sırada yüzde 19 ile "üstesinden gelmek için kendini zorlama" ve üçüncü sırada ise yüzde 15 ile "din" geliyor ![]() Bu yöntemleri, "iş arkadaşlarıyla konuşma" (yüzde 3), "medikal ya da terapi olarak profesyonellerden yardım arama" (yüzde 3), "Korkuları inkar etme/yok sayma" (yüzde 2), "alkol/hafif uyuşturucular kullanmak" (yüzde 1) takip ediyor İnternethaber |
![]() |
![]() |
|