KişiseL ayna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
KişiseL ayna![]() hayatımız karışık mutfak gibi, halil ibrahim sofraları kurulmuyor artık evlerde ![]() kim kimin etinden ne koparırsa kardır sayıp doyuruyor aç ruhunu bu alemde ![]() baldırımızda bi yabancı kaşık ![]() kalbimizde bıçak yarası![]() afiyet bal şeker olsun aşklar satılıyor cafelerde yarım ekmek arası ![]() ![]() taşıyın beni ![]() ![]() hürriyet yok bu ülkede![]() taşıyın beni ![]() adımı yaşatacak minik bedenlere![]() ![]() az daha dayan açacak yaprakları toprak ananın ![]() kırılgandır kollarım kanatlarım ![]() serçeler misafirim![]() ev sahibesi olmuş kuşlara eğreti dallarım ![]() dilim susakalmış kesik uzuvlarım da açmış kır çiçekleri ![]() bize yine söylemsiz sözler ![]() bize yine kendimizle elele boğuk bi yanlızlık kalmış ![]() ![]() ![]() kaynar kazan cehennem atmosferde ![]() okyanus derinliği panik depresifiyim ![]() ![]() tarumar eylesinler bedeni mi umurumda mı ![]() bana yürekte inşaa edilmiş ruh gerek ![]() ve sen kadınsın ![]() rengin ırkın inancın ayrı olsa da![]() topukları toprak çatlağı, yüreği evlat yangını anasın ![]() ![]() ve sen senn ![]() sen utançsın bu kodaman dünyanın apış arasına gizlediği açlıksın ![]() ![]() bakıyor ve görüyormusunuz ![]() bunca gözlek rengi önemli mi![]() yeter ki görsün![]() yoksa sen de mi bakar körsün? ve görmek için insan olmak yetersiz kaldığı an ![]() bazen ağlarsın AİZO misali ![]() bazen de bakarsın denize ben gibi ![]() ![]() ah be kuşum ![]() nereden bilecektin kanat açtığın sular bir damla gibi görünse de![]() aslında okyanusa dikleniyosun![]() senin ruhun anka kuşu, kanatlarım güçlü sanıyorsun![]() yoruluyorsun![]() ![]() kurulacak çok cümle var aslında ![]() hepsi de yetersiz kalacak bu resimde![]() oysa ki ben ![]() dünyaya merhaba demek istiyordum![]() sihirli bir kapıdan geçip kendimce sana merhaba demek anne ![]() baba![]() niye taş kesildi elim ![]() bedenim![]() ben niye doğamadım anne? ![]() hiç dönüp gölgenize baktınız mı ![]() orada viraneleri görebildiniz mi ![]() gölgenizle hayat oyunları oynadınız mı oyun başladı ![]() kim ebe![]() ? ![]() oyunu baştan yazalım ister misin oyunun kuralını bozup ![]() gölgelerimize yeni hayatlar inşaa etsek ve saklanıp bir hayalin ardına hiç ebelenmesek ![]() ölsek ![]() ve yeniden doğsak![]() öyle saf ![]() öyle günahsız![]() yalandan ![]() riyadan sıyrılıp![]() biz toprak ana gibi doğurgan olsak ![]() ![]() ![]() haydi cancağızım ![]() gidelim insanlıktan nasibimizi aldık![]() koşmak bizim neyimize ![]() ardımızda salyangozlar misali yapış yapış bir yaşam bıraktık![]() haydi cancağızım ![]() gidelim![]() 1963 Malcolm W Browne, ABD Budist rahip Thich Quang Duc, Güney Vietnam Hükümeti'nin din adamlarına eziyet etmesini kendini yakarak protesto ediyor Rahip yanarak ölürken hiç ses çıkarmadı ve kıpırdamadı ![]() ben sana destanlar yazıyorum ![]() sen toprağı kaz![]() her bahar sürgün verir köklerim ![]() bana bu ceza azz![]() hey sevdiceğim ![]() bakışlarını al heybemden![]() yoksa bu diyarlarda görev yapamam ben![]() senin altında jipin, masanda pc'in cebinde 3g olacak![]() ya bu çocuklara a b c yi kim okutacak![]() bakma öyle sevdiceğim![]() senin karnın nişantaşında benim ruhum bu köhne kasabada doyacak![]() ![]() ![]() zamansız gelişler vardır ![]() ve zamansız gidişler![]() bazen keşke hiç gelmeseydide alışmasaydım gidişine dersin![]() ama beklenen yolcu geldiği gibi gider![]() akşam kızıllığı çöker göz bebeklerine![]() zamanın alnına sıkarsın![]() otogar![]() terminal liman![]() ne farkeder![]() cumartesiler hep ayrılıkla biter![]() bu gün burada cumartesi ![]() sende beni benim gibi özledin mi? sadakat mi dedin ![]() uyuyor bir park kuytusunda evlere ocaklara sığamamış![]() ne verdin ki bana der gibi hayata inadına sokağa düşmüş sadakat aslında bankın altında tetikte yatıyor![]() kimseler görmüyor rüyalarında bir aşk var bir de yorgun yıllar![]() ![]() o bir şehit oğlu ![]() 3 saat önce şehrimde yapılan teröre lanet mitinginde çektim bu fotoğrafı![]() annesi albayrağa sarılmış![]() kardeşi henüz 9 aylık![]() yağan yağmura inat küçücük ellerinde dev bir milleti taşıyordu ![]() gözlerinde anlamını bilemediği bir öfke![]() anasının eteğine tutunup KAHROLSUN PKK ![]() diye bağırıyordu![]() |
|
|
|