![]() |
pirinç taneleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() pirinç taneleriPirinç taneleri > > Beş yaşında idim ![]() ![]() > > Bir tane yere düştü ![]() ![]() > > bulmaya çalışıyordu ![]() > > > > -Aman babaanne dedim ![]() > > Rahmetli ilk defa sertleşti bana karşı, öfkeyle doğruldu ![]() > > -Sen oturduğun yerden ahkâm kesiyorsun, ' dedi ![]() ![]() > > teri, emeği, çilesi var biliyor musun?'Utancımdan kıpkırmızı olmuştum ![]() > > > > Aradan yıllar geçti ![]() ![]() ![]() > > Birden irkildim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() > > > > On dokuz yıl evveldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() > > 'Lütfen traştan sonra jiletinizi çöpe atmayın, yanda bir kutu var oraya bırakın, bir tek jiletle dahi olsa, İsveç çelik sanayisine yardımcı olun' diyordu ![]() ![]() > > Çocukluğumdan beri çelik eşya denince akla İsveç çeliği gelir ![]() ![]() ![]() > > > > İsviçre'de zaman zaman, belli periyotlarda radyolar, televizyonlar bir haberi duyurur ![]() > > 'Şu tarihte, su saatte, adamlarımız gelecek ![]() ![]() > > Okumadığınız, ilgilenmediğiniz, kullanmadığınız ne kadar kitap, dergi, gazete varsa, > > kâğıt, ambalaj, kutu varsa, velev ki, bir ilaç prospektüsü dahi olsa, kapının önüne koyun ![]() ![]() ![]() > > > > Japonlar son derece sade, basit, yalın mütevazı yasayan insanlardır ![]() > > Evlerini mobilya ile eşya ile dolduranlar Japonlara göre ruhen tekamül > > edememiş, hayatın manasını anlayamamış, zavallı kimselerdir ![]() > > salonuna çevirmiş zavallı, diye eğlenirler ![]() > > ne kadar acıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() > > Durumu olanca açıklığı ve tehlikeleri ile anlatır ve; > > -Şu andan itibaren der, > > > > -Tanrı şahidim olsun ki, Japonların iç ve dış borçları son kuruşuna kadar ödenmeden, pirinçten başka bir şey yemeyeceğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() > > > > > > *Gerekmediği halde elektriği yakmakla, suyu kapamadan bos yere akıtmakta, gece çamurlu ayakkabılarımızı temizlemeden yatmakla, yemek yediğimiz kapları yıkamadan bırakmakla biz de zalimler sınıfına geçmiyor muyuz? > > > > *Hayat çok ince, akil almaz incelikte ipliklerle örülmüştür ![]() ![]() > > > > Bir mıh bir nalı kurtarır ![]() > > Bir nal bir atı, bir > > at bir komutanı, > > Bir komutan bir orduyu, > > Bir ordu bir ülkeyi kurtarır diyordu ![]() ![]() > > > > Maddi durumumuz ne olursa olsun, > > ister zengin olalım ister fakir, hepimiz çok dikkatli olmak > > zorundayız ![]() > > Burada parayı da, maddiyatı da aşan büyük bir edep > > ve incelik vardır ![]() |
![]() |
![]() |
|