![]() |
Yaşanmış Güzel Diyaloglar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaşanmış Güzel DiyaloglarDünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbirşeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır ![]() geçmek mümkün değildir ![]() ![]() ![]() bir serserinin önünden kenara çekilmem" der ![]() gayet sakin şu karşılığı verir: - Ben çekilirim!! _______ Meşhur bir filozofa: - Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz? diye sorulduğunda: - Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan, demiş ![]() _______ Dostlarında biri, Fransız kralı 15 ![]() - Majesteleri, demiş ![]() budalalağı kabul etmeyeceğine göre, herkes böyle bir vergiyi seveseve öder ![]() Kral, alaylı alaylı gülerek: - Hakikatten enteresan bir fikir, cevabını vermiş ![]() ![]() ______ Fransa hükümet ricalinden biri Napolyon' un bir muharebede tenkidekalkışıp parmağını harita üzerinde gezdirerek: - Önce şurasını almalıydınız, sonra buradan geçerek ötesini zaptetmeliydiniz, gibi fikirler belirtmeye başlayınca, Napolyon: - Evet, demiş ![]() ![]() ______ Bir toplantıda bir genç M ![]() - Affedersiniz, siz veterinermisiniz? demiş ![]() ![]() - Evet, bir yeriniz mi ağrıyordu? _______ Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı yerleri gizli tutarmış ![]() - Sen sır saklamayı bilir misin? diye sormuş ![]() - Evet hünkarım, bilirim dediğinde, Yavuz cevabı yapıştırmış: - Bende bilirim ![]() ______ Adamın biri Nazım Hikmet'e sakal bıraktığı için Maymuna Dönmüşsün demiş ![]() --İyi o zaman başka tarafa döneyim demiş ve başka tarafa dönmüş _____ Köylü, yeni doğan bir sıpayı kucağına almış evine dönerken, iki ortaokul öğrencisi kendisine takılır ve: Hayrola amca, derler ![]() -- Gittiğiniz okula kaydını yaptıracağım ![]() _____ Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü olan Galile'ye hasımlarından biri: Üstat, demiş ![]() -- Doğru, demiş ![]() ______ Amerikalı is adamı, Çinliyle alay ederek sormuş: Mezarlarınıza koyduğunuz pirinçleri, ölüleriniz ne zaman yiyecek? Çinli, başını kaldırmadan cevap vermiş: : -- Sizin ölüleriniz, koyduğunuz çiçekleri kokladığı zaman ![]() _______ İngilizin biri bir Türk lokantasında Türk garsona "Türkleri pek sevmem çünkü Çanakkale'de bizim kardeşlerimizi katlettiler demiş ![]() --Ne işiniz vardı orda? demiş ve döşemiş İngiliz gavuruna _______ Profesör öğrenciye "ulan eşeği bağlasan buraya o bile okulu bitirirdi demiş ![]() --Bitirirdi tabi, hatta birkaç sene daha okurdu Profesör olurdu demiş _______ Churchill, avam kamarasında konuşurken, muhalif partiden bir kadın milletvekili, Churchill' e kızgın kızgın şöyle seslenir: - "Eğer, karınız olsaydım, kahvenizin içine zehir karıştırırdım ![]() Churchill, oldukça sakin kadına döner ve lafı yapıştırır: - "Hanımefendi, eğer karım siz olsaydınız, o kahveyi seve seve içerdim ![]() _____ Bernard Shaw ile Churchill hiç geçinemez ve sık sık birbirlerini iğnelermiş ![]() - "Size iki kişilik davetiye gönderiyorum ![]() ![]() ![]() - "Maalesef o gece başka bir yere söz verdiğim için oyununuzu seyretmeye gelemeyeceğim ![]() ![]() _______ Bir gün Eflatun, talebelerinden birini kumar oynarken yakalamış ve şiddetle azarlamış ![]() - "İyi ama ben çok az bir paraya oynuyordum" diye itiraz edecek olunca Eflatun cevap vermiş: - "Ben seni kaybettiğin para için değil, kaybettiğin zaman için azarlıyorum ______ ATATÜRK ün yanına ziyarete gelen İran kralı sohbet esnasında sürekli Atatürk e laf göndermesi yapmaya çalışır ve tam kahve içeceklerken asker kahveyi kazayla Atatürk’ün üzerine döker ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _________ Napoleon Bonapart İspanya'yı savaşta yendiğinde İspanya Kral'ı Napoleon'a; Siz sadece para toprak ganimet elde etmek için savaşırsınız oysa biz şeref için savaşırız der ![]() ![]() ![]() Napoleon'da İspanya Kral'ına; Evet doğru herkes neye ihtiyacı varsa onun için savaşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ___ Öğrenci; -Hocam,diye sormuş ![]() ![]() ![]() -O mantığa göre çınar ağacı da maydanozun gelişmiş şeklidir ![]() ____ Komedyen Eddie Cortar'a, -Hastalanınca ne yapmak gerekir?diye sorulduğunda: -Mutlaka doktora gidin demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ________ Dunyanin en buyuk mutefekkirlerindenbiri olan Mevlana,sakallari bembeyaz olmus papaza sorar; -siz mi daha yaslisiniz,sakaliniz mi? papaz sakallarinin 18-20 yaslarinda ciktigini dusunerek;elbette ben cevabini verdiginde; -yazik,der Mevlana,cok yazik ![]() ![]() ![]() ![]() ________ Grunfeld,cocukken bir profesorden keman dersi aliyormus ![]() -ben senin yasindayken bu parcayi daha iyi calardim,demis ![]() -Demek ki sizin profesorunuz benimkinden iyiymis ![]() _________ Barış Manço Fransa'da bir televizyon kanalinin canli yayinina konuktur ![]() ![]() ![]() Küstah bir spiker vardir ve Barış Manço ile dalga geçmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bes Akif- bir Saat Kulesi, iki Kule-bir Fatih, bes Fatih-bir Mevlana, iki Mevlana-bir Sinan" (Baris Manço / Anahtar sarkisi / Darisi Basiniza Albümü / 1992) Bu sarki bir matematik sorusudur ve sarkida adi geçen kisiler o dönemdeki Türk parası olan banknotlarin arkasinda fotografi olan kisilerdir ![]() ![]() ![]() Spiker: "General ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spikerin bu "falanca General, falanca Amiral, falanca Komutan" cevabyndan sonra, bu sefer de Barış Manço cebinden Türk paralarini çikarir ![]() ![]() ![]() "Bu parada fotografi olan kisi Mehmet Akif Ersoy'dur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|