Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır?Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir ![]() Balın kesafeti (yoğunluğu) çok, akışkanlığı sürekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahtedir Çiçek balı hızlı, çam balı ise daha yavaş akar![]() Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelir ![]() Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağ kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gösteriyor ![]() Tükenmez kalem (kuşun kalem değil ucu ıslandığı zaman mor renk yazan) alın bala uç kısımını daldırın sonra parmağınıza sürün renkli olarak çıkıyorsa bal karışıktır çıkmıyorsa hakiki baldır ![]() Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir ![]() ![]() Zeytin yağının donması gibi kavanozun alt kısımları donma yapar ise hakiki baldır![]() Sahte balın rengi biraz daha açıktır, normal balın kokusu yoktur Normal balın kıvamı biraz daha katıdır![]() Balı kaşıkla alıp yere döktüğünde sahte bal uzayıp resmen örümcek ağı gibi havada uçar ![]() Balın şekerlenmesi durumunda ise, eski hâlini alması için güneşe çıkarılması veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması kâfidir ![]() Bal şekerle yapılan diğer şerbetlere nazaran çok daha fala keskindir Fazla yendiği zaman genizde hafif yanma yapar Bu yediğiniz gerçek baldır![]() Balda hafif te olsa şekerden kaynaklı alkol olması nedeni ile kibrit çöpü veya kağıt üzerinde cızırdayarak yanar |
|
|
|