![]() |
Ünlü Çingeneler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ünlü ÇingenelerÜnlü Çingeneler ![]() Çingene Kültür Dernekleri Federasyonu siyaset ve sanat dünyasında sivrilen ünlü çingeneleri açıkladı: Çingene kimliğini 'saklayarak' bürokraside müfettişliğe kadar yükselen Mustafa Aksu, tartışma yaratacak bir kitaba imza attı ![]() ![]() NİYE YALANLASINLAR? Aksu; "Bu listeyi açıkladım çünkü doğru olduğunu biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİNGENE İMAMIN SONU ![]() ![]() ![]() 'Türkiye'de Çingene Olmak' adlı kitabın yazarı Mustafa Aksu, çingenelerin insanlar tarafından engellendiği iddiasını kitabında şöyle örnekledi: "Edirne'de, çingene bir genç imam-hatip lisesini bitirdikten sonra üniversite okudu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NEREDEN GELDİLER? Çingene; Hindistan'ın Pencap-Sind nehir havzası boyunca Pakistan ve Afganistan'ın da içinde bulunduğu bölgelerden tüm dünyaya yayılmış koyu renk tenli Kafkasoid, Hint kökenli halk topluluğuna deniyor ![]() ![]() ![]() İŞTE ÜNLÜ ÇİNGENELER * Türkan Şoray (Sinema sanatçısı) * Kibariye (Ses sanatçısı) * Ebru Gündeş (Ses sanatçısı) * Hüsnü Şenlendirici (Klarnetçi) * Adnan Şenses (Ses sanatçısı) * Sibel Can (Ses sanatçısı) * Sibel Turnagöl (Oyuncuşarkıcı) * Sadri Alışık (Sinema sanatçısı) * Safiye Ayla (Ses sanatçısı) * Muazzez Ersoy (Ses sanatçısı) * Nalan Altınörs (Ses sanatçısı) * Burhan Öcal (Ritim ustası) * Kadri Şençalar (Sanatçı) * Mustafa Kandıralı (Klarnetçi) * Orhan Gencebay (Besteci ve ses sanatçısı) * NİHAT ERİM: Anayasa Profesörü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * ATİLLA KARAOSMANOĞLU: Nihat Erim'in hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı ![]() ![]() ![]() * LALE AYTAMAN: Türkiye'nin ilk kadın valisi ![]() ![]() * TURAN GÜNEŞ: Anayasa Profesörü ![]() ![]() * PROF ![]() ![]() ![]() * SADİ SOMUNCUOĞLU: DSP-MHP-ANAP Koalisyon Hükümeti'nde Devlet Bakanlığı yaptı ![]() ![]() * PROF ![]() ![]() (internethaber) |
![]() |
![]() |
|