Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
casson, felice

Felice Casson

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Felice Casson

Felice Casson

Felice Casson (d 5 Ağustos 1953, Chioggia, Venedik vilayeti) çalışmaları ile Gladio'nun varlığını keşfeden İtalyan bir sulh yargıcı ve politikacıdır 1972'de Soğuk Savaş esnasında gizli bir NATO anti-komünist ordusunu, hükümlü iki neo-faşistin üç Carabinieri'ye saldırısını araştırırken, ortaya çıkardı Saldırıda kullanılan patlayıcılar, bir NATO kol zulasından gelmişti
Padua Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden avukat olarak mezun oldu 1980'de sulh yargıçlığına girdi Onun en bilinen davası, İtalya'daki Gladio ile ilgilidir Venedik bölgesinde endüstriyel bir yerleşim yeri olan Marghera'da 157 işçinin ölümü ile sonuçlanan PVC üretim tesisindeki çevre felaketinde, Enichem ve Montedison'un büyük yöneticilerinin duruşmasında baş savcıydı 2005'te, merkez-sol koalisyon için Venedik'in belediye başkanı için bir aday olmak için sulh yargıçlığını bıraktı Ancak Merkez-sol Partisi, çok az oyla belediye başkanı Massimo Cacciari'yi aday gösterdi Casson, 2006 İtalya Genel Seçimleri esnasında sol görüşlü siyasi parti Democratici di Sinistra'dan senatör adayı oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com