![]() |
Endonezyanın Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Endonezyanın YemekleriBirçok Endonezya geleneği ve töreni yemeklerle sıkı bir işbirliği içindedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acılı limon soslu dana bonfile 1 parça dana fileto, kıyılmış arpacık soğan, ezilmiş sarımsak, kıyılımış taze zencefil, toz acı biber, kıyılmış badem, sarı zencefil tozu, toz kimyon ve kişniş, defneyaprağı ve misket limonu yaprağı karışımı ile ovalanır ![]() Çok az yağ eklenmiş tavada arkalı önlü kızartılır ![]() ![]() Kıyılmış arpacık soğan, ezilmiş sarımsak, kıyılmış taze zencefil, toz acı biber, kıyılmış badem sarı zencefil tozu, toz kimyon ve kişniş, defneyaprağı ve misket limonu yaprağı, hindistancevizi sütü, tavuk suyu, tuz ve karabiber ile pişirilerek sos haline getirilir ![]() Konserve kırmızı kuru fasulye Çin yufkalarına rulo şeklinde sarılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muz yaprağına sarılı ördek (Bebek betutu) Ördek göğüsleri tuz ve karabiber ile ovulduktan sonra tamarind suyunda marine edilir ![]() Kırmızıbiber, kıyılmış zencefil, sarı zencefil tozu, küçük doğranmış misket limonu, kıyılmış sarımsak, kişniş tozu, fırınlanmış ve kıyılmış badem, küçük kesilmiş limon yaprağı ve karabiber ile tekrar ovalanıp üzerine küçük kesilmiş misket limonu yaprağı ve limon filizi eklenir ![]() Bu karışım muz yaprağına ve alüminyum folyoya sarılır ![]() ![]() Fırından alınıp etin üzerindeki muz yaprağı ve alüminyum folyo çıkarılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|