![]() |
Japon Yemekleri, Japonya Mutfak Kültürü, Japonya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japon Yemekleri, Japonya Mutfak Kültürü, Japonya MutfağıGeleneksel Japon Mutfağının ana gıdası pilavdır, gohan (ご飯) Pilav, her öğünün bir parçasıdır, hatta kahvaltının bile JaponyaII Dünya Savaşı'nda Japonya'yı işgal ettikleri sırada, Japonları pilav yerine ekmek yemeğe alıştırmaya çalışmışlar bir ada olduğundan dolayı balık ve diğer deniz meyveleri içeren yemeklere de çok sık rastlamak mümkündür Genel olarak Japon Mutfağı, diğer Doğu Asya ülkelerinin mutfaklarına benzer Diğerlerine olan en önemli farkı yağ ve baharat kullanımının çok daha az olmasıdır Kullanılan malzemelerin asıl, gerçek tadları muhafaza edilmeye gayret gösterilir Mümkün oldukça mevsim için tipik olan taze malzemeler kullanılır Meşhur Japon Yemekleri Pirinç Pilavı (Gohan) Pirinç pilavı Japonya?da öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek, sabah kahvaltısında ise çiğ yumurta ve soyu sosu (tamago-kake-gohan), natto veya diğer soslar ile karıştırılarak ana yemek olarak yenir ![]() ![]() Miso Çorbası Miso çorbası sabah, öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek olarak gelir ![]() ![]() ![]() Sushi Sushi birçok kişinin düşündüğünün aksine ?çiğ balık? değil sushi sirkesi ile hazırlanmış sushi pilavı yemekleridir ![]() ![]() Sashimi Sahimi çeşitli çiğ balıklardan hazırlanan bir yemektir, doğru ve taze balık ile hazırlanmış ise tadına doyum olmaz ![]() ![]() Onigiri Onigiri için Japon sandviçi ifadesini kullanırsam sanırım yanılmış olmam ![]() ![]() ![]() Domburi Üzerinde tempura (tendon), dana eti (gyudon), yumurta ve tavuk (oyakodon), tonkatsu (katsudon) gibi yiyecekler bulunan ve büyükçe bir kase ile servis yapılan bir yemek çeşididir ![]() Kare Raisu Köri sosu ile yapılan içinde tavuk, havuç, patates olan ve istenirse üzerine tonkatsu vb konularak da yenilen bir yemektir ![]() ![]() Soba Soba, kara buğday ve buğday unundan yapılan geleneksel bir Japon yemeğidir ![]() ![]() Udon Udon?da aynı soba gibi servis yapılır ![]() ![]() ![]() Ramen Ramen için ben Japonya?nın ?döner ekmeği? ifadesini kullanacağım ![]() ![]() Yakitori Sözlük anlamı ?tavuk ızgarası? demektir ![]() ![]() Tempura Tempura ekmek kırıntılarına batırılmış deniz mahsulleri, sebze veya mantarların tavada kızgın yağ ile kızartılması ile yapılır ![]() ![]() ![]() Okonomiyaki Bu yemeğe ise un, lahana, et, deniz mahsulleri ile hazırlanan bir tür Japon pizzası diyebiliriz ![]() ![]() ![]() Gyoza Gyoza bizim mantımıza çok benzer ![]() ![]() ![]() Sukiyaki Sukiyaki masa üzerine bir ısıtıcı, onun üzerine de kaynar su ile dolu bir tencere koyarak servis yapılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|