İdamdan İslama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İdamdan İslamaRasul-i Ekrem s a v 'in Mekke'yi fethettiği gün, İslâm düşmanı Ebu Cehl'in idam fermanı verilmiş oğlu İkrime, ölüm korkusuyla kaçıp Yemen tarafına gitmişti Onun eşi Ümmü Hakîm ise müslüman olmuş ve İkrime'nin bağışlanmasını Rasulullah'tan istirham etmişti![]() Allah Rasulü s a v , İkrime için güvenlik garantisi verince, hanımı Ümmü Hakim onu aramaya çıktı Tihâme sahillerinde deniz yolculuğu sırası müslüman bir kaptanla görüşmekte olan İkrime'yi buldu Kaptan ona diyor ki:- Lâ ilâhe illallah Muhammeden Rasulullah de, canını kurtarıver! İkrime şu karşılığı veriyordu: - Ben de zaten bunu için kaçıyorum ![]() ![]() ![]() O sırada İkrime'nin karısı ortaya çıkarak şu haberi verdi: - Ben insanların en iyisi ve en hayırlısının yanından geliyorum Onunla konuştum, o sana eman verdi, seni güvenceye aldı Gel gidelim, kendine kıyma!Beraber yola çıktılar Bir konaklama yerinde İkrime, eşiyle birlikte olmak istedi Kadın onu şiddetle reddetti:- Olmaz! Ben müslümanım sen ise kâfirsin, deyince İkrime: - Doğrusu, seni benden uzaklaştıran şey, gerçekten önemli olmalı, dedi ![]() İkrime Mekke'ye yaklaşınca, Rasulullah ashabına şöyle dedi: - Ebu Cehl'in oğlu İkrime, mümin ve muhacir olarak size geliyor Sakın babasına sövmeyiniz Çünkü ölüye sövmek ona ulaşmaz, diriye zarar verir![]() Rasul-i Ekrem s a v İkrime'yi görünce sevinçle onu karşıladı İkrime sordu:- Ey Muhammed! Sen beni neye davet ediyorsun? - Allah'tan başka ilâh olmadığına, benim O'nun kulu ve Rasulü olduğuma inanmaya, namaz kılmaya ve zekât vermeye ![]() ![]() davet ediyorum![]() - Vallahi sen sadece hakka davet ediyor, iyi ve güzeli emrediyorsun Sen peygamber olmadan önce de bizim en doğrumuz ve en iyimizdin![]() İkrime bu konuşmadan sonra Allah Rasulü s a v 'in elinden tuttu, Kelime-i Şehâdet söyleyip müslüman oldu![]() |
|
|
|